Nem az az igazi kérdés, hogy „hibáztál”-e…

Nem az az igazi kérdés, hogy hibáztál-e, hanem az igazi kérdés az, hogy megtanultad-e a „leckét”, megértetted-e a „tanítást”, vagyis képes vagy-e más szemszögből is tekinteni a veled történő eseményekre.

Emberek vagyunk, akik néha „hibáznak” – nem a megfelelő módon reagálnak. Bárkivel előfordulhat, még azokkal is, akikről nem is gondolnánk. Persze ilyenkor jön a lelkiismeret-furdalás és az önmarcangolás, hogyan lehettem ilyen „hülye”, miért pont velem történik ez, miért nem láttam hamarabb az összefüggéseket, stb.

Teljesen felesleges önmagadat bántani – mert a múlton már úgysem tudsz változtatni – hiszen valószínűleg a legjobb szándékkal, a legjobb tudásod szerint cselekedtél, és mivel érzelmileg érintve voltál nem láttad tisztán a teljes képet. Ha ehhez társul egy alacsony önbecsülés és önbizalom, ahol nem szereti és tiszteli önmagát valaki, akkor olyan szituációkba tud keveredni, amire később aztán nem lesz túl büszke.

Pedig ezekben az esetekben csak egy dolgod van: levonni belőle a megfelelő következtetést! Bármilyen nehéz, vagy fájdalmas dologgal is kell most szembenézned, próbálj meg más szemszögből is rátekinteni az eseményekre és tedd fel a kérdést: mire akar tanítani ez, itt és most? Mit akar mutatni ez most nekem?

Vannak emberek, akik például súlyos betegségből épülnek fel. A gyógyulás ideje alatt mindent megtesznek, hogy újra egészségesek legyenek. Mindenféle eszközt és módszert felkutatnak, hogy újra régi önmaguk legyenek. Meg is gyógyulnak. Azután telik, múlik az idő és visszatér a régi gondolkodásmódjuk és ezzel együtt van arra is esély, hogy a rettegett betegség is visszaköszön.

Vannak emberek, akik egy mérgező kapcsolatban élnek hosszú éveken át, nagy nehezen kilépnek belőle és mégis rövid időn belül egy ugyanolyan helyzetben találják magukat, és nem értik, miért történik velük mindig ugyanaz.

Vannak emberek, akik folyamatosan elvesztik a pénzüket így vagy úgy. Rossz társaságba keverednek, vagy olyan párkapcsolatba, ahol elvesztik a pénzük, vagy olyan szituációkba, ahol jó eséllyel anyagi veszteség lesz a vége.

Amit beleteszel az életbe, azt fogod visszakapni – és lehet, hogy ez egy nem megfelelő gondolkodásmód. Sokszor emberek nem értik, miért történik velük annyi „katasztrófa”. Nem értik, hogy az élet igazságos, és számlát mindig benyújtják. Nem értik, hogy minden okkal történik és az ő fejlődésüket szolgálja. Nem értik, mit szeretne nekik mutatni az élet, mire szeretné felhívni a figyelmüket. Olyan ez, mint egy körbefutó mókuskerék, vagy mint egy rossz lemezjátszó, ami mindig ugyanazt a számot játssza. Ezért érzik olyan szerencsétlennek magukat, pedig lehet, hogy csak más szemszögből kellene tekinteni az eseményekre.

Tehát az igazi kérdés az: Mit akar tanítani az adott helyzet?

 

 

Tánczos Lívia

 

Könyvrendelés: http://sikerutja.hu/fonixmadar és http://sikerutja.hu/sikerutja-titkos-lepesei/

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, motivációs tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Szia! Szeretnék köszönetet mondani mindazért, amit tőled kaptam. Amikor leültünk beszélgetni, nem gondoltam, hogy egy ilyen csodás beszélgetés lesz belőle. Annyi erőt, és bátorságot kaptam. Nagyon magam alatt voltam, és a beszélgetésünk által kaptam megerősítést, hogy elinduljak a változás útján, és úgy érzem sikerült. Nagyon várom a könyved, hogy abból is erőt merítsek a továbbiakhoz. A barátaimnak is elmondtam, hogy kinek köszönhetem ezt a változást, és mindenki várja a könyved, hogy elolvassák. Nagyon szépen köszönök, még egyszer mindent, és a továbbiakhoz nagyon sok szerencsét, és sok sikert az életben!

Kelemen Aranka