A saját házad táján sepregess!

Sokszor hallom: „XY-nak jobban kellene kinéznie.” „XY-nak többet kellene sportolnia.” „XY-nak egészségesebben kellene étkeznie.” „XY celeb jól kifogta azt a gazdag pasit, hogy van gusztusa hozzá.” „XY-nak fel kellene hívnia.” „XY-nak többet kellene törődnie velem.” „XY-nak nem kellene így vagy úgy beszélnie velem.” „XY-nak nem kellene így vagy úgy bánnia velem.” „XY-nak nem kellene ezt vagy azt gondolnia.”

A sort még folytathatnám sok-sok mondattal.

Egész nap azzal vagy elfoglalva, hogy a körülötted lévő embereknek, hogyan kellene éreznie, gondolkodnia vagy viselkednie veled vagy mással, vagy a világnak, hogyan kellene működnie („Nem kellene ilyen szélsőséges időjárásnak lennie.”). Ezzel pedig azt éred el, hogy más életét éled, és elfelejted, kihagyod saját magadat a „képletből”.

Ha más életét éled, akkor nem lesz időd önmagadra. Lassan eltelnek a napok, a hetek, a hónapok és az évek és Te még mindig a „szomszéd előtt söprögetsz”. A „szomszéd” előtt, akinél már lehet, rég ragyog a ház eleje, mert duplán sepregetnek előtte. De lehet, a „szomszéd” már rettentően haragszik rád, mert nem a saját házad előtt sepregetsz.

Ha a saját házad táján sepregetsz, akkor hamarabb meg fogod lelni a lelki békédet.

Ha a saját házad táján sepregetsz, akkor hamarabb leszel boldog.

Ha a saját házad táján sepregetsz - csak, akkor találod meg az utat önmagad felé.

Nem a Te tiszted eldönteni, hogyan kellene a párodnak, a szüleidnek, a kollégáidnak vagy a főnöködnek „működnie”. Nem a Te dolgod eldönteni, hogyan kellene az embereknek veled viselkedniük, hogyan kellene veled kapcsolatosan érzeniük vagy gondolkodniuk. Nem a Te felelősséged a másik ember élete.

Ha meg szeretnéd találni az utat önmagadhoz, a boldogságodhoz, a lelki békédhez, akkor kezdj el minél előbb, szorgalmasan a saját házad táján sepregetni.

Kérdések:

Mit tudsz tenni még ma, hogy végre csak a saját házad táján sepregess?

Hogyan változna meg az életed, ha csak a saját házad táján sepregetnél?

Mi kellene ahhoz, hogy csak a saját házad táján sepregess?

 

Jó utat önmagad felé!

 

Tánczos Lívia

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései és A Főnixmadár újjászületése című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A SikerÚtja titkos lépései című könyvről

„Sok gondolat kavarog bennem a könyved elolvasása után (és közben is). Oldalakat írhatnék róla, de a lényeg: Köszönöm. NAGYON KÖSZÖNÖM, hogy megírtad ezt a könyvet, hogy kitartottál, és nem adtad fel menet közben. Mintha minden általam eddig olvasott jó könyv lényegét összeraktad volna egy sokkal érthetőbb, tömörebb,  lényegre törőbb feldolgozásban. Persze voltak benne újdonságok számomra, de végre nem csak azt mondtad meg, mit csináljak, hanem azt is, hogyan. Ez a legnagyobb, legkülönlegesebb az írásodban. Már olvasás közben éreztem, hogy hatással van rám. Változott a nézőpontom. Azt gondoltam, optimista vagyok, de rájöttem, rengeteg negatív gondolat kavarog bennem. Rengeteget tanultam belőle és persze megerősített mindabban, amihez már eljutottam.”

Tuba-Tegzes Tímea, személyre szabott dísztárgy készítő