Ne várj tőlem instant módszert!

Kérdezték már tőlem többször mondjak egy vagy néhány – mondjuk öt – olyan dolgot, amitől megváltozik valakinek az élete. Falhoz állítanak és tuti azonnal működő eszközöket szeretnének kapni, hogy nem működő dolgaik varázsütésre azonnal megoldódjanak.

Sajnos rossz hírem van ezeknek az embereknek: nem tudok instant módszereket a kezedbe adni, amitől holnap megszűnik az általad generált zűrzavar körülötted! Nem tudom helyetted végig járni az utat és nem tudom helyetted meghozni a szükséges változtatásokhoz a döntéseket! Nem tudom helyetted kihúzni a fejedet a homokból és nem tudom helyetted megélni azokat a tisztítótüzeket, fájdalmakat, felismeréseket, aha-élményeket, amelyek a TE fejlődésedhez, változásodhoz szükségesek!

fonixmadar2

Ez egy folyamat, ami kinek, kinek hosszabb vagy rövidebb ideig tart. Amikor készen vagy egy újabb tapasztalásra, tanításra, akkor a fejlődésed érdekében fogsz kapni újabbakat. A tanulás soha nem ér véget addig, amíg ibolya nem nő a fejed felett.

Ne akard már megspórolni az utat! Nincs instant módszer a gyorsabb fejlődéshez és megértéshez! Ne akard már, hogy más oldja meg helyetted, amit neked kell rendbe tenned!

Néhány spirituális egóval – vagy csak simán hatalmas egóval – megáldott ember azt hiszi már mindent tud, és neki már semmi újat nem lehet mondani, közben meg nem veszi észre, hogy ugyanazokat a köröket futja már hosszú évek óta. Nem képes tanulni a leckékből, amiket kap, hanem valami megmagyarázhatatlan módon kreál magának hihető indokot a cselekedeteire. Így aztán az újabb tanítást letudja valami okoskodással.

Bárkit megkérdezhetsz nem fogja neked azt mondani, hogy máról holnapra, egyik óráról a másikra megváltozott gyökeresen az élete. Mert előtte átment olyan felismeréseken, tisztítótüzeken, gondolkodási minták megváltoztatásán – ami akár évekig vagy évtizedekig is tarthatott, amelyek később hozzásegítették esetleg az átlagosnál gyorsabb fejlődéshez, ami természetesen csak a külvilág számára volt „gyors”. De ez egy folyamat részeként ment végbe.

Múltkor megkérdezték, mi azaz egy dolog, amit kiemelnék a könyvemből (A SikerÚtja titkos lépései) ? A válaszom: szeresd és tiszteld önmagad! Természetesen erre a következő kérdés: Hogyan kell jól szeretni és tisztelni önmagunkat? Pontosan erről fog szólni a következő könyvem, mert ezt a kérdést az elmúlt években többször megkérdezték tőlem.

A rossz hírem az, hogy ezt megint csak nem tudom neked becsomagolni instant módszerként, mert azt tapasztaltam, hogy hosszabb magyarázatra szorul, mert nincs előttünk olyan követendő példa, amiből le tudnánk másolni, hogyan is kell ezt jól csinálni. Olyanok vagyunk, vagy talán az életünk is olyan, hogy pici puzzle darabkákból épül fel, és a lelkünk is ilyen lélekmozaikokból tevődik össze. Az út része, hogy összerakjuk önmagunkat, elveszett egyéniségünket, személyiségünket, lélekdarabkáinkat és ezt az utat akarják sokan megspórolni.

A felismerések, tanítások, tapasztalatok, amelyeket kapunk, ha megértjük, úgy működnek, mintha újjászületnénk bennük. Önmagunkra ébredünk és találunk. Minden ilyen alkalommal egy új, szebb, erősebb, magabiztosabb és önmagára „büszke” ember – vagyis Főnixmadár – születik.

Még véletlenül sem szeretnék benned olyan sztereotípiákat, hiedelmeket elültetni, hogy ez egy nehéz, fájdalmas, gyötrelmes és nem éppen egyszerű út. Mert ez nem igaz. Minden a Te hozzáállásodon és nézőpontodon múlik.

Ha akarod könnyű lesz az út, és ha akarod, akkor nehéz. Attól függ mi van a kis fejecskédben erről. Én is az úton vagyok, egy fokkal sem vagyok különb vagy több, mint Te. Velem is naponta történnek dolgok, amelyekre reagálok érzelmileg így vagy úgy. Velem is előfordul, hogy nem értem mi és miért történik éppen.

De mindig biztos vagyok benne, hogy okkal történnek a dolgok és az én fejlődésem érdekében történnek.

Ma már a megértésen túl sokat kérdezek, próbálok inkább kérdésben lenni. Például:

Mire tanít ez a helyzet?

Mi ebből a tanulság?

Mi az oka, hogy ebben a szituációban találom magam?

Kiről szól ez?

Ki érzi ezt?…

Csodálatos az utazás, ha képes vagy másképp is látni a veled történő eseményeket. De ehhez Te kellesz és nem tudod lerövidíteni az önmagadhoz és a megértésekhez vezető utat!

 

Tánczos Lívia

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A SikerÚtja titkos lépései című könyvről

„Sikerkönyvek tucatját olvastam el személyes és szakmai érdeklődésből az elmúlt 12 évben, Lívia mégis nemcsak, hogy újat adott könyvével, hanem teljesen új megközelítésbe helyezte a boldog, sikeres élet lényegét. Összetett, lényegre törő, alapos, elmét és szívet megmozgató olvasmány. A sikerútja titkos lépései, ami figyelembe veszi és egységként kezeli az életben vállalt szerepeinket az egyéntől egészen a szülőig. Gyakorlatias, újító könyv, amely már inkább mondható egy tankönyv és egy gyakorlati munkafüzet csodás egybeolvadásának, helyes értékrend- és életmódtankönyvnek. Az Olvasó már az első oldalak után érzi, nem maradhat kívülálló, hiszen ez a könyv az elejétől fogva nemcsak Neki, hanem Róla szól. Feszegeti komfortzónáját, segít túllépni félelmein, megismerni önmagát, megerősíteni önbecsülését és cselekvésre késztet életcélja megtalálásához és véghezviteléhez. Imádtam az erőt adó, elgondolkodtató kérdéseket, feladatokat, amik megdolgoztattak, megkérdőjelezték az általam eddig kikövezett út helyességét, irányba raktak, javaslatokkal láttak el, és útmutatást adtak. Inspiráló történetei megindítóak és cselekvésre ösztönöznek, fókuszba tesznek és folyamatban tartanak. Ne készülj gyorsolvasásra! Olvasd a könyvet inkább fejezetről fejezetre. Gondold át a javaslatokat, válaszold meg a kérdéseket, végezd el a feladatokat és figyeld magadban a hatást, mert az átütő lesz.”

Molnár Andrea, coach, HR szakember