A Halál az Élet legjobb tanítómestere

Akarsz-e várni a legvégső pillanatig, hogy megismerd a halál tanításait? A halálfélelem is van olyan erős, hogy életünk bármely pillanatában fontos dolgokra tanítson. A bölcs ember tudja, bármely pillanatban kilehelheti a lelkét…

A bölcs ember tökéletesen érti és elfogadja a halál valóságát, elkerülhetetlenségét és kiszámíthatatlanságát…

Okosabban tennéd, ha a halál rémképe nélkül is megpróbálnád mindig a legjobb formádat nyújtani…

„Ha minden, ami van, egyetlen intésre örökre megváltozhat, akkor a legmagasabb elv szerint akarok élni, amíg még élek. Nem fogom többé bántani azokat, akiket szeretek. Úgy fogom élni az életemet, hogy lelkem legnemesebb része mutassa az utat”…

… ha tudnád, hogy egy hét vagy egy hónap múlva halott leszel. Mennyiben változna meg a szemléleted? Miképpen alakulna a fontossági sorrended? Miképpen gondolkoznál akkor? …

Ha ezt a kérdést olyanoknak tennéd fel, akik már tudatos éberségben élnek, gondolkozás nélkül vágnák rá a választ. Bennük semmi sem változna meg. Még a félelem szikrája sem villanna fel bennük. Jöhet a halál egy óra, egy hét vagy akár egy év múlva, ők akkor is pontosan ugyanúgy élnének. Szívük nem tartogat semmi olyan beteljesületlen vágyat, amire még gyorsan sort kerítenének. Más szóval teljes életet élnek, nem kötnek kompromisszumokat, és nem áltatják magukat.”Michael A. Singer: Felszabadított lélek

angyal-sikerutja

„Hosszú” az út, amíg valaki el tud jutni arra a szintre, hogy a lelki béke olyan fokán van, hogy már nem bán semmit sem az életében. Megbékélt a múltjával, „helyre tette”, amit helyre kellett tenni. Hisz az isteni gondviselésben és nem aggódik a jövője miatt, mert tudja minden okkal történik vele. Képes minden pillanatban a jelenben élni, élvezi az élet apró örömet és mindenben meglátja az élet szépségeit.

Akaraterőre van, ahhoz szükség, hogy képes legyél szembe nézni az életeddel. Amegbocsátás képességére van, ahhoz szükséged, hogy el tudj engedni dolgokat az életedben. Alázatra van, ahhoz szükséged, hogy megbékélj dolgokkal. Végtelen szeretetre van szükséged ahhoz, hogy igazán boldogan tudj élni.

Időre lesz szükséged, hogy képes legyél felszámolni az életedben az összes lelkiismeret furdalásos tényezőt, amelyek béklyóba kötik a lelkedet. Sajnos nagyon sok embernek azzal telik az élete, hogy folyamatos önmarcangolásban él. Gyepálja önmagát mindenért, vagy azért, amit tett vagy nem tett, mondott vagy nem mondott, vagy a gondolataiért, vagy az érzelmeiért. Sokkalta egyszerűbb lenne az élet, ha először is megbékélnél önmagaddal, másodszor pedig innentől úgy élnél, hogy ne okozz önmagadnak csalódást. Ha elfogadod önmagad olyannak, amilyen vagy, akkor hatalmas teher kerül le a válladról. Ha megszabadulsz a másoknak való megfelelési kényszer nyomása alól, akkor végre már csak önmagadra figyelhetnél.

Éld úgy az életed mától, hogy ne legyen semmi az életedben, amit meg kellene bánnod. Bánj úgy az emberekkel, ahogyan szeretnéd, hogy veled is vagy a szeretteiddel bánjanak. Tedd meg azokat a dolgokat, amelyeket mindig is szerettél volna. Nyisd ki a szívedet és merj bátran szeretni, hogy megtapasztald a szeretet gyógyító erejét. Engedd el azokat az embereket, eseményeket és dolgokat az életedben, amelyek már nem szolgálják a fejlődésedet.

Éld úgy az életedet, hogy a határtalan béke, nyugalom és szeretet sugározzon belőled minden körülmények között. Éld úgy az életedet, hogy kizárod belőle innentől a lelkiismeret furdalást, mert úgy cselekszel minden körülmények között, hogy este tükörbe tudj nézni. Éld úgy az életedet, hogy bármikor készen állj a „végső utazásra” és ne legyen a hátad mögött semmi olyan, amit meg kellene bánnod, vagy amiért siránkoznál.

Tudom, most háborog a lelked, mert eszedbe jutottak a szeretteid. De ha Te úgy bánsz azokkal az emberekkel, akiket a legjobban szeretsz – állítólag – hogy képes vagy minden pillanatban éreztetni velük mennyire fontosak az életedben, úgy bánsz velük, hogy minden mozdulatodból a szeretet sugárzik, akkor valóban igaz lesz a mondás miszerint „mindenki sírni fog és csak Te fogsz mosolyogni” a végső úton, mert nincs semmi, amit meg kellene bánnod.

Ha most megtudnád, hogy egy hét van hátra az életedből:

Mi az a dolog, vagy melyek azok a dolgok, amit a legjobban bánnál?

Mit szeretnél, mit mondjanak, gondoljanak rólad az emberek?

Milyen múltat szeretnél a hátad mögött tudni?

Hogyan éreznéd magad?

Képes lennél nyugodt és boldog szívvel távozni?

Képes lennél mosolyogva „igen” mondani az előtted álló „útra”?

Lenne olyan dolog, amiért lelkiismeret furdalásod lenne?

Nem kell megvárnod, hogy a Kaszás bejelentkezzen nálad és időpontot kérjen ahhoz, hogy elgondolkozz rajta biztosan jó úton jársz-e. Nem kell megvárnod, hogy az Élet ne hagyjon más lehetőséget, mint „parkolópályára” téve Téged, gondolkodási időt adva Neked, végre végig gondold az életed. Nem kell megvárnod, hogy olyan mélyre süllyedj, hogy már tényleg ne legyen más lehetőséged, mint átértékelni az egész életed.

Már ma dönthetsz arról, hogy a következő másodperctől „új” életet kezdesz.

Már ma dönthetsz arról, hogy megváltoztatod a gondolkodásmódod.

Már ma dönthetsz arról, hogy képes leszel más szemszögből is tekinteni a veled történő eseményekre.

Már ma dönthetsz arról, hogy mától úgy élsz, hogy közben jól érzed magad a bőrödben.

Már ma dönthetsz arról, hogy innentől  megéled a jelen pillanat csodáit.

Kívánom, hogy találd meg az életben, amit keresel.

De soha ne feledd a válaszok Benned vannak.

 

Tánczos Lívia

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, motivációs tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Lívia, Te egy nagyon kiegyensúlyozott, nyitott, barátságos ember vagy. Hasonlóan gondolkozol a gyermeknevelésről, az emberi kapcsolatokról, mint én, megtaláltam benned egy kicsit magamat. Bár tanulnom kellene tőled a nyugodtságot és a pozitív gondolkodást. Sokszínű és kreatív vagy, ezért is tudsz annyi jó tanácsot adni. Az életet éled is, nem csak külső szemlélő vagy, ezt úgy értem, hogy van miből tapasztalatot merítened, voltál már gödörben és abból sikerült kijutnod, mégpedig nem akárhogy, így sokkal hihetőbbek az írásaid. Amikor felteszel egy cikket vagy írsz, az olyan, mintha csak nekem szólna, ismered a problémáinkat, az elesettségünket. Tudatosan vezeted az életedet, ezt adod és próbálom elhinni, hogy én is képes vagyok rá. Nekem ebben az évben annyi gyógyszert kellett szednem, hogy már elhiszem, ennek csak egyedül én vagyok az oka, gyógyítani kell a betegség okozóját, ami a lélekben van. Meg tudtam neked nyílni az első beszélgetésünkkor, azért, mert a szemedbe nézve valahogy megnyugodtam- aki emberek lelki dolgaiba mászik, annak legyen képessége megnyitni őket - Te ezt tudod!

Berta Tímea Regina