Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, író, motivációs tréner és előadó vagyok, valamint a Sikerútja rendszer megalkotója és oktatója.

1996-ban ismerkedtem meg a pozitívgondolkodás erejével, amikor egy hálózati marketing szemináriumon olyan emberekkel találkoztam, amilyen emberré én is válni szerettem volna. Olyan elvekkel ismerkedtem meg, amelyeket az iskolákban kellene tanítani ingyen, hogy a felnövekvő generáció már ennek a tudásnak a birtokában legyen, amikor kilépnek a nagybetűs életbe. Már akkor eldöntöttem, hogy én ezeket a siker elveket mindenkinek meg akarom mutatni, hogy az emberek észrevegyék, hogy van más élet, lehet más szemszögből is látni a dolgokat. El akartam mondani mindenkinek, hogy mekkora ereje van annak, ha 100% felelősséget vállalnak az életükért, ha panaszkodás helyett a jó dolgokra koncentrálnak, ha megtalálják az életcéljukat és végre mindennap a hobbijuknak élhetnek.

Az elmúlt években több száz könyvet kiolvastam, hanganyagot meghallgattam és tréningen, szemináriumon részt vettem, mert lázasan kutattam azokat a siker elveket, amelyek az egyszerű, hétköznapi emberek életét képesek megváltoztatni, jó irányba terelni és átütő hatással tud lenni. Kerestem és fürkésztem azokat a biztos módszereket, amelyekkel hatékonyan tudok segíteni a hozzám fordulókhoz, hogy elérjék a céljaikat.

Tudásom és tapasztalatom elsősorban azoknak az embereknek hasznos, akik akarnak változtatni, akik belátják, hogy nem jó úton járnak, akik akarnak fejlődni. Olyan egyszerű és megvalósítható eszközöket és módszereket adok az ügyfeleim kezébe, amelyeket kipróbáltam, és amelyekkel elkezdhetik más szemszögből látni önmagukat és a körülöttük történő eseményeket, hogy aztán a kezükbe tudják venni az életük irányítását, ne pedig sodródjanak a végtelen óceán hullámain tehetetlenül nézve, hogyan hullik darabokra a kirakat életük.

Ahhoz, hogy megvalósítsam az álmomat, hogy gondolkodásmód tanácsadóként dolgozzam 9 évvel az érettségi után újra iskolapadba ültem és tanító diplomát szereztem. Ezután egy tréningvezetői képzésen is részt vettem, hogy minél hatékonyabban tudjam átadni a megszerzett tudásomat. Hogy minél jobban és többet tudjak segíteni az ügyfeleimnek elvégeztem egy természetgyógyász-reflexológus képzést, mert azt tapasztaltam, hogy a betegségek legalább 90%-a lelki eredetű. Fontos volt a számomra, hogy minél gyorsabban ráleljek a hozzám fordulóknak az igazi problémájára, a tudat alatt futó önszabotázs programokat megleljük, és hogy alternatív megoldásokat is tudjak ajánlani. A modern orvostudomány már csak az okozatot gyógyítja, nem pedig az okokat. Ha különböző gyógyszerekkel elnyomjuk a tüneteket, attól még nem gyógyulunk meg, ha magát az okot nem derítjük ki, akkor a probléma mindig jelentkezni fog. Ezzel vissza is tértünk az elejére, vagyis a gondolkodásmódunk hatással van az egész életünkre: egészségünkre, vagyoni helyzetünkre, kapcsolatainkra és az önbecsülésünkre.

Mindezen idő alatt férjhez mentem, majd 2000-ben beköltözött az első nagy csoda az életembe egy kisfiú személyében, majd 2003-ban egy újabb hihetetlen csodának a része lehettem egy kislány személyében. Értékrendemben az egyik legfontosabb helyen a család intézménye áll, ahol a gyermekek egyenrangú és tiszteletre méltó tagjai az intézménynek, és a személyiségük feltételen elfogadásával támogathatom és szolgálhatom leginkább az ő fejlődésüket és kiteljesedésüket. Ma már egyedül nevelem két gyermekem, mert édesapjukkal úgy döntöttünk, hogy külön utakon folytatjuk tovább az életünket.

Voltam étteremben pultos, vezettem ékszerboltot, ahol egy bolt teljes üzletmenetéért feleltem. 6 évig dolgoztam a Fornettinél, mint oktatásvezető, ahol Kanadától Törökországig sok száz ember oktatásáért feleltem. A szakmai oktatásokon túl lehetőségem volt több személyiségfejlesztő tréning megírására és megtartására is. Legjobban ezeket az önismereti, személyiségfejlesztő és kommunikációs tréningeket szerettem, mert szerintem ahhoz, hogy a munkavállalók jól teljesítsenek a munkahelyükön fontos, hogy tisztában legyenek önmagukkal, az erősségeikkel és a gyengeségeikkel, és a körülöttük lévő emberek személyiségével, hogy hatékonyabban tudjanak mind a kollégákkal, mind az ügyfelekkel bánni. Sokan fordultak hozzám tanácsért és útmutatásért egy-egy kilátástalannak tűnő helyzetükben. A legnagyobb siker az volt a számomra, amikor egy-egy beszélgetés után visszajöttek hozzám megköszönni a segítségemet, mert egy régóta áhított céljukat tudták megvalósítani a segítségemmel. Mindig nagy öröm volt a számomra, amikor láttam, hogy az emberek végre a saját kezükbe veszik az életük irányítását, nem hárítják a felelősséget végre már másra, és elkezdték szeretni és tisztelni önmagukat.

Most általános iskolában dolgozom, mert egy régi gyermekkori álmomat szerettem volna megvalósítani ezzel, és úgy gondoltam, ha már az egyik célom az, hogy iskolában tanítsák ezeket a sikerelveket, akkor ismerkedjünk meg belülről a valódi iskolai élettel. Nagyon sok diákot és pedagógust megismertem, és szörnyű látni azokat a különböző élethelyzeteket, amelyek tönkre tudják tenni a gyermekek és a felnőttek életét.

Ezen tevékenységek mellett mindennap tettem egy pici lépést a céljaim felé. Tanultam, fejlődtem, változtam és kidolgoztam a Sikerútja rendszert család, gyerekek és munka mellett. A Sikerútja rendszer erről szól, hogyan tudod napról napra aprólékosan, pici lépésekkel újra felépíteni az önbecsülésedet és megvalósítani az álmaidat.

Életcélom, hogy tudásommal és tapasztalatommal segítsek megtalálni és megvalósítani mindazoknak a céljait és életcéljait, akik hajlandóak végre a saját kezükbe venni az életük irányítását.

Célom, hogy az édesanyák és az édesapák jól érezzék magukat a bőrükben, hogy megtalálják önmagukat és az életcéljukat, így teremtve nyugodt, békés és szeretetteljes családi légkört, azoknak az Angyalkáknak és Tündérkéknek, vagyis a világ legnagyobb csodáinak, akiknek a felnevelését feladatul kapták!

A Sikerútja rendszer olyan elveket, eszközöket és módszereket tartalmaz, amelyeket bárki, bármikor, bármilyen háttérrel el tud sajátítani. Felruház olyan készségekkel, amelyek alkalmazásával átütő sikereket érhetünk el mindazokon a területeken, amelyekkel foglalkozni akarunk, hogy elérjük a teljes anyagi függetlenséget, és végre jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Ezeket az egyszerű elveket akarom veled megosztani, hogy megtaláld a céljaidat és az életcélod és ezzel a lelki békédet, más néven a boldogságot.

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, motivációs tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Lívia, Te egy nagyon kiegyensúlyozott, nyitott, barátságos ember vagy. Hasonlóan gondolkozol a gyermeknevelésről, az emberi kapcsolatokról, mint én, megtaláltam benned egy kicsit magamat. Bár tanulnom kellene tőled a nyugodtságot és a pozitív gondolkodást. Sokszínű és kreatív vagy, ezért is tudsz annyi jó tanácsot adni. Az életet éled is, nem csak külső szemlélő vagy, ezt úgy értem, hogy van miből tapasztalatot merítened, voltál már gödörben és abból sikerült kijutnod, mégpedig nem akárhogy, így sokkal hihetőbbek az írásaid. Amikor felteszel egy cikket vagy írsz, az olyan, mintha csak nekem szólna, ismered a problémáinkat, az elesettségünket. Tudatosan vezeted az életedet, ezt adod és próbálom elhinni, hogy én is képes vagyok rá. Nekem ebben az évben annyi gyógyszert kellett szednem, hogy már elhiszem, ennek csak egyedül én vagyok az oka, gyógyítani kell a betegség okozóját, ami a lélekben van. Meg tudtam neked nyílni az első beszélgetésünkkor, azért, mert a szemedbe nézve valahogy megnyugodtam- aki emberek lelki dolgaiba mászik, annak legyen képessége megnyitni őket - Te ezt tudod!

Berta Tímea Regina

A sikerútjáról

Mi a Sikerútja rendszer?

A Sikerútja rendszer olyan elveket, eszközöket és módszereket tartalmaz, amelyeket bárki, bármikor, bármilyen háttérrel el tud sajátítani. Felruház olyan készségekkel, amelyek alkalmazásával átütő sikereket érhetünk el mindazokon a területeken, amelyekkel foglalkozni akarunk, hogy elérjük a teljes anyagi függetlenséget, és végre jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Életcélom, hogy tudásommal és tapasztalatommal segítsek megtalálni és megvalósítani mindazoknak a céljait és életcéljait, akik hajlandóak végre a saját kezükbe venni az életük irányítását.

Célom, hogy az édesanyák és az édesapák jól érezzék magukat a bőrükben, hogy megtalálják önmagukat és az életcéljukat, így teremtve nyugodt, békés és szeretetteljes családi légkört, azoknak az Angyalkáknak és Tündérkéknek, vagyis a világ legnagyobb csodáinak, akiknek a felnevelését feladatul kapták!

Személyiségfejlődés vagy csak más szemszögből látod a dolgokat?

Abban a pillanatban, hogy elkezdünk tanulni, és elkezdjük elsajátítani azokat a képességeket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy elérjük a céljainkat, elkezdjük más szemszögből látni a dolgokat. Tulajdonképpen nem is a személyiségünk változik, ez rossz kifejezés, de az emberek már ezt a szóhasználatot szokták meg, hanem elkezdjük más szemszögből látni és érzékelni az eseményeket, az embereket, akik körül vesznek. Hirtelen meglátjuk a "bögre másik oldalát" is. Tehát alapjában a személyiségünk nem fog változni, csak új nézőpontból fogjuk szemlélni a dolgokat, ami által többek, és jobbak leszünk, más értékrendünk lesz, más lesz a prioritásunk.

Miből áll a Sikerútja rendszer?

A sikerútja néhány egyszerű lépésből áll, amelyeket ha következetesen alkalmazol az életedben, akkor elvezet oda, ahol lenni szeretnél. Az út során feltárjuk múltunk titkait, az önkorlátozó hiedelmeinket, tisztázzuk jelenünk eredményeit, hogy miért tartunk ott, ahol vagyunk, és megtervezzük jövőnk céljait, hogy legyen miért felkelnünk mindennap.

 Miért más, mint a többi?

A fejemben másként álltak össze az összefüggések a sikerről, mint azt a legtöbb könyvben olvastam. Azt éreztem, hogy amíg valaki nem teszi rendbe a múltját, legalább felismerés szintjén, hogy értse, miért történnek vele a dolgok, addig nem érti meg a jelene eredményit és nem tud fókuszálni a jövőjére. Amíg nincs önbizalma és önbecsülése valakinek, nem tiszteli és szereti önmagát, addig bármi rossz megtörténhet vele, mert olyan negatív kisugárzása van, és olyan borulátó és kishitű, hogy a lehető legrosszabb eseményeket és személyeket vonzza be a tapasztalataiba.

 A múlt

Miért szabotáljuk önmagunkat?

Az évek alatt figyelve az embereket azt tapasztaltam, hogy hiába tűznek ki célokat, tesznek meg mindent, hogy előrébb jussanak a dolgok még sem „jönnek össze”. Amikor beszélgettem ezekkel az emberekkel, akkor rájöttem, hogy olyan mélyen gyökerező önkorlátozó hiedelmeik vannak, amiket ha nem ismer fel és változtat meg, akkor sajnos nem tudja elérni azt, amit akar. Ezek az emberek az életük folyamán folyamatosan önszabotázst követtek el önmaguk ellen.

Melyek a negatív programok, amelyeket elültettek benned?

Lehet, hogy egy pesszimista programot ültettek el benned a szüleid, a nagyszüleid, a tanáraid, a barátaid, a főnököd, a szomszédod, vagy a kollégád egy-egy mondattal (pl.: a gazdagok mind gonoszak), és nem vagy tisztában vele, hogy tudatalatt ezek a negatív programok milyen hatással vannak az életedre, vagy milyen következményei vannak annak, hogy igaznak hiszed el.

A másik, hogy vannak "problémák", élethelyzetek, események az emberek életében, és ezekre látnak a környezetünkben bizonyos megoldásokat, amelyek vagy helyesek, vagy nem. Ha neked nincs megfelelő értékrended, akkor le fogod másolni a helytelen viselkedés mintázatot, mert a tudatalattid követendő példaként fogja lemásolni, amit látott.

Például, ha tégedet ütöttek a szüleid gyermekkorodban, és nincs meg benned a helyes értékítélet arról, hogy ez helytelen volt, és nincs meg benned az akarat, hogy Te másként neveld a gyermekeidet, akkor nagy valószínűséggel Te is el fogod verni a gyermekedet, ha hirtelen nem tudsz más megoldást.

Vagy manapság rengeteg válás végződik úgy, hogy az egyik (vagy akár mind a kettő) fél kifordul magából, és gerinctelen és aljas módon elbánik a régi családjával, mert a háttérben már ott van az új élettárs. Ha a szoros környezetdben volt válás, főleg, ha a szüleid váltak el hasonló stílusban, hogy kisemmizte egyik a másikat, a háttérben már évek óta ott volt az új partner, akkor ha Te nem hoztál arról magadban egy értékítéletet, hogy ez egy helytelen viselkedés minta és leckének kell tekinteni, nem pedig követendő példának, akkor nagyvalószínűséggel ugyanígy fogod intézni a dolgaidat. Legrosszabb esetben lemásolod mind a kettő fél gonosz húzásait és megsokszorozva méred rá csapásként a párodra.

Hogyan tudod megváltoztatni a múltad?

Ahhoz, hogy másként tudj viselkedni, mint azt láttad, az kell, hogy helyén legyen az értékrended, vagyis legyen kristálytiszta elképzelésed arról, hogy milyen személyiség szeretnél lenni, melyek az igazán fontos dolgok az életedben, és a döntéseidet e szerint hozd meg.

A múlt mindig ott fog állni mögötted árnyékként, és ha Te nem tartasz önvizsgálatot, és nem kérdőjelezed meg, hogy mit, miért tartasz helyesnek és jónak, addig nem tudod átlépni az árnyékodat, és nem tudod megvalósítani az álmaidat és a céljaidat.

 

 A jelen

Kik az energiavámpírok?

Mindenkinek a környezetében vannak panaszkodó emberek, úgynevezett „energiavámpírok”, akik nem vállalnak felelősséget a saját életükért. Másokat hibáztatnak azért, amit elértek.

Mi a 100% felelősségvállalás?

A 100% felelősségvállalás azt jelenti, hogy felelősséget vállalsz a gondolataidért, az érzelmeidért és a cselekedeteidért. Amíg Te a párodat, a szüleidet, a gyermekeidet, a kormányt, a főnöködet hibáztatod mindazért, ami jelenleg az életedben van, addig semmi nem fog megváltozni körülötted.

Ki a felelős a Te életedért?

A Te életedért Te vagy a felelős! Nem teheted a boldogságodat függővé emberektől, eseményektől, pénztől. Ha Te nem tudsz boldog és hálás lenni most azzal, amid jelenleg van, akkor soha nem leszel elégedett az életeddel. Légy hálás azért a rengeted dologért, ami most körül vesz, mert addig nem tudsz újabb jó dolgokat bevonzani az életedbe, amíg nem becsülöd meg azt, amid már van.

Milyen hatása van a gondolataidnak?

Még nagyon régen hallgattam egy kazettát, aminek az volt a lényege, hogy „mindenkinek az van az életében, amit akar”. Már akkor megértettem, hogy az Én kezemben van az életem. A gondolataidat visszatükrözi a környezeted, vagyis minden, ami jelenleg az életedben van azt Te teremtetted a gondolataid által. Ha más tapasztalatokra vágysz, akkor meg kell változtatnod a gondolkodásmódodat, vagyis más szemszögből kell tekintened a téged körülvevő emberekre és eseményekre, meg kell tudnod látni a bögre másik oldalát.

Mindaz, ami most körül vesz téged, azt mind Te akartad, vagy vonzottad be a gondolataiddal. Ahhoz, hogy előrébb juss tisztán kell látnod, hogy hova jutottál és fel kell vállalnod, hogy a változtatás képessége a Te kezedben van.

 A jövő

Vajon miért van az, hogy a nyugdíjat alig várják az emberek?

Azért, mert nem szeretik a munkájukat. Soha senki nem kérdezte meg tőlük, hogy: Valóban ez az, amit igazán szeretsz csinálni? Aki szereti a munkáját soha nem megy el nyugdíjba, mert mindennap boldogan „dolgozik” és örömmel végzi a feladatait.

Vajon miért van az, hogy nyugdíj után pár évvel meghalnak az emberek?

Azért, mert nincs életcéljuk. Soha senki nem mondta el nekik, hogyan tűzzenek ki célokat és hogyan valósítsák meg azokat. Elmennek „hirtelen” nyugdíjba és utána nem tudnak mit kezdeni a sok szabadidejükkel. Elkezdenek gondolkodni, a sok meg nem valósított álmaikon és olyan önmarcangolásba kezdenek, ami előidéz egy rákot, vagy más halálos betegséget… Láttam meghalni nagyszerű embereket, akiknek nem volt már tovább értelme az életüknek, mert a munkájuk megszűnésével nem érezték fontosnak magukat.

És vajon miért van az, hogy a sikeres emberek hiába nyolcvan évesek csak ötvennek néznek ki?

Azért, mert azt csinálják, amit szeretnek. Lehet, hogy éppen negyven vagy ötven évesen váltottak pályát, de megtették és ma boldogabbak, mint valaha.

Sokszor láttam a tévében pedagógusokat vagy szemináriumokon sikeres embereket, akik már hetven évesek is voltak, de nem néztek ki ötvennél többnek. Miért? Mert imádták a munkájukat. Ha szereted a munkádat, akkor az nem munka többé. Olyan, mintha minden nap a hobbidnak élnél.

Ahhoz, hogy elérjük, amit szeretnénk, tudnunk kell, hogy mit akarunk. Tisztán kell látnunk, úgy mintha már meg is valósult volna. Mernünk kell nagyot álmodni és olyan életet élhetünk, amilyet szeretnénk.

Lehet, hogy te akkor vagy boldog, ha az unokáiddal játszol, vagy ha finom ételeket főzhetsz, vagy ha taníthatsz, vagy ha könyvet írsz, vagy ha csak a hobbidnak élsz. Én nem tudom. Ezt neked kell tudnod és nagyon tisztán látnod. Sokan azt gondolják, hogy a siker egyenlő a pénzzel, pedig ez nem így van. A siker a lelki béke. Amikor Te békében élsz önmagaddal. A cél, hogy Te jól érezd magad a bőrödben.

Ha már tudod, mi az, amit igazán szeretnél, akkor találd meg a módját, hogyan kereshetnél belőle pénzt. A döntés a Te kezedben van, Te írod az életed történetét.

A sikerútjának a lépései pedig segítenek, hogy el is érd, amit kitűztél célt.

 

 

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó