Kinek a felelőssége az immunrendszered megfelelő működése?

Gondolkoztál már azon, ki a felelős a saját immunrendszered normál működésért? Ki a felelős azért, hogyan táplálkozol? Ki a felelős azért, mennyit mozogsz, sportolsz? Ki a felelős azért, hogy beviszed-e a szervezetedbe azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre szüksége van? Ki a felelős azért, mert legyengült az immunrendszered? Ki a felelős azért, mert helytelenül táplálkozol, túl sok alkoholt fogyasztasz és egyéb a szervezeted számára káros anyagokat veszel magadhoz? Ki a felelős mindezekért?!

Te komolyan hiszel abban, hogy rajtad kívül bárki is felelős azért, ami a testedben történik? Te komolyan úgy gondolod, hogy bárkit felelőssé tehetsz azért, mert Te nem teszel a tested normál működéséért? Te komolyan mersz hibáztatni bárkit is azért, mert lebetegedtél?

Vajon miért van az, hogy ugyanazt a betegséget néhányan könnyedén, néhányan pedig nehezebben vészelnek át. Ugyanaz a betegség, legyen szó bármilyen vírusról, baktériumról vagy fertőzésről. Vajon, mi lehet a titkuk ezeknek az embereknek? Van egyáltalán titok?!

Vajon azok az emberek, akik soha nem betegek, mit tesznek másként? Vajon a makkegészséges emberek, hogyan élnek? Mit tesznek másként? Hogyan telnek a napjaik, hogy szinte lepattannak róluk a bacik és a vírusok?

A 100% felelősségvállalás a kedvenc témám, mint tudod. Rengetegszer leírtam már: Te vagy a felelős a gondolataidért, az érzelmeidért és a cselekedeteidért (amit nem teszel meg az is ide tartozik!), amelyek kihatással vannak nemcsak a boldogságodra vagy a közérzetedre, hanem az immunrendszeredre is. Ezért van az, hogy a boldog emberek sokkal kevesebbet betegek, vagy szinte sohasem betegek!

Ha elhitted, hogy bárki más felelős azért, ami a TE testedben történik, akkor ideje szembenézni vele – amíg nem lesz késő -, hogy bizony sok mindent tehetsz azért, hogy egészséges maradj minden körülmények között és minden körülmény ellenére. Hozhatsz erről – is – egy döntést, hogy Te sokáig szeretnél élni, és ezért megteszel mindent, ami Tőled telik.

Nem kell várni újévig, hogy fogadalmat tegyél. Nem kell várnod holnapig, hogy elkezd az életmódváltást. Nem kell várnod senkire sem, hiszen mindenki csak és kizárólag a saját életéért a felelős.

Ha Te úgy érzed: „De hát Én nem tehetek róla, ha elkapok egy bacit/vírust!”, akkor sajnos az olyan, mintha kiadnád a kezedből az életed irányításának a lehetőségét. Mert lehet, hogy van némi igazság abban, hogy ezért nem vagy felelős, de azért már felelős vagy, hogyan reagál a szervezeted ilyen esetekben. Hogy könnyen átvészeled-e, esetleg észre sem veszed, vagy napokig esetleg hetekig az ágyat nyomod.

Erő van abban, amikor azt érzed: „ÉN irányítom az életem!”, „Az ÉN kezemben van az életem kormánykereke!”, „ÉN döntök a sorsomról, mert nem vagyok senkinek sem a bábfigurája!”. Erő van abban, amikor a kezedbe veszed az életed irányítását. Erő van abban, amikor mindenért az életedben 100% felelősséget vállalsz végre.

Ezekről bármikor hozhatsz egy döntést. Bármikor életmódot változtathatsz. Bármikor a saját kezedbe veheted az életed irányítását.

Jó utat Önmagad felé!

 

Tánczos Lívia

 

www.sikerutja.hu

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései és A Főnixmadár újjászületése című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A SikerÚtja titkos lépései című könyvről

„Sikerkönyvek tucatját olvastam el személyes és szakmai érdeklődésből az elmúlt 12 évben, Lívia mégis nemcsak, hogy újat adott könyvével, hanem teljesen új megközelítésbe helyezte a boldog, sikeres élet lényegét. Összetett, lényegre törő, alapos, elmét és szívet megmozgató olvasmány. A sikerútja titkos lépései, ami figyelembe veszi és egységként kezeli az életben vállalt szerepeinket az egyéntől egészen a szülőig. Gyakorlatias, újító könyv, amely már inkább mondható egy tankönyv és egy gyakorlati munkafüzet csodás egybeolvadásának, helyes értékrend- és életmódtankönyvnek. Az Olvasó már az első oldalak után érzi, nem maradhat kívülálló, hiszen ez a könyv az elejétől fogva nemcsak Neki, hanem Róla szól. Feszegeti komfortzónáját, segít túllépni félelmein, megismerni önmagát, megerősíteni önbecsülését és cselekvésre késztet életcélja megtalálásához és véghezviteléhez. Imádtam az erőt adó, elgondolkodtató kérdéseket, feladatokat, amik megdolgoztattak, megkérdőjelezték az általam eddig kikövezett út helyességét, irányba raktak, javaslatokkal láttak el, és útmutatást adtak. Inspiráló történetei megindítóak és cselekvésre ösztönöznek, fókuszba tesznek és folyamatban tartanak. Ne készülj gyorsolvasásra! Olvasd a könyvet inkább fejezetről fejezetre. Gondold át a javaslatokat, válaszold meg a kérdéseket, végezd el a feladatokat és figyeld magadban a hatást, mert az átütő lesz.”

Molnár Andrea, coach, HR szakember