Máté Gábor: Szétszórt elmék

Egy újabb gyöngyszemre akadtam, amelyet kötelező olvasmányként adnék mindenki kezébe.

Dr. Máté Gábor 1944-ben született Budapesten, családjával 1957-ben vándorolt ki Kanadába. Célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a betegségek tágabb összefüggéseire. Ő maga is és gyermekei is figyelemhiány zavarosok, ezért is tud hitelesen beszélni a témáról.

Alapvetően az ADHD-s gyerekek és felnőttek miatt kezdtem el olvasni, de ez a könyv sokkal több ennél.

A figyelemzavar sok mindenkinél jelen van, még ha nem is tud róla az illető. Az okainak a feltárása pedig közelebb visz a megoldáshoz.

Máté Gábor a könyvében a következő kérdésekre keresi a választ: Népbetegség a figyelemhiány zavar és a hiperaktivitás? Vagy csak a gyerekek szenvednek tőle? Honnan ered, és hogyan gyógyítható?

Néhány részlet a könyvből:

„… az emberek tévedhetetlen ösztönnel találják meg maguknak azt a párt, akinek a tudattalan szorongási szintje éppen olyan, mint az övék, aki tükrözi a működési zavaraikat, és aki minden feldolgozatlan érzelmi fájdalmukat a felszínre tudja hívni.”

„Igazak vagy sem, a figyelemhiány zavar és egyéb problémák szigorúan genetikai magyarázatainak is megvan a maguk bája. Könnyen érthetők, társadalmilag konzervatívak és pszichológiailag megnyugtatók. Nem vetnek fel kényelmetlen kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy a társadalom és a kultúra vajon miként rombolja tagjainak egészségi állapotát, sem arról, hogy vajon az ember családi élete milyen hatással van fiziológiai és érzelmi berendezkedésére.”

„A gyermek agyfejlődésére óriási hatást gyakorol az a csalási környezet, amelyben élete első néhány évét tölti. Nyilvánvaló, hogy az agy/elme problémái, így a figyelemhiány zavar is sokkal nagyobb valószínűséggel fejlődik ki olyan családoknál, amelyekben a szülők maguk is viselkedészavarral vagy pszichológiai problémákkal élnek.”

„Akárcsak a hiperérzékeny műszerek, az érzékeny gyermekek a környezetük pillanatnyi érzelmi változásait is észlelik és rögzítik. Ez nem választás kérdése; az idegrendszerük sajátosságából fakad. Olyan ez, mintha minden irányba láthatatlan antennáik meredeznének, amellyel a környezetükben jelentkező pszichikai jelenségeket felveszik és a testükbe vezetik.” 

Ajánlom mindenkinek ezt a nagyszerű könyvet.

 

Tánczos Lívia

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, motivációs tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Kedves Livia!! Szeretném megköszönni az előadást, és az életben tapasztaltakat, amit megosztottál! Minden ember ha csak egyszer részt venne olyan előadáson, mint amit te tartottál rálátása lenne, hogy az életben vannak dolgok, amik igen fontosak, és a "gondolatainknak teremtő ereje van"! Mind pozitív mind negatív dolog!

"Akinek van, annak még adnak, hogy bőséges legyen neki. De akinek nincs, attól még azt is elveszik,amije van." Rhonda Byrne/ The Magic

Köszönettel: Bús Krisztina