Miben befolyásol a múltad a mai napig is?

Múltunk kihatással van az egész életünkre, akár akarjuk, akár nem. A múltban történt események, esetleg traumák meghatározzák a mindennapi cselekedeteinket, amelyek lehetnek pozitívak és negatívak is.

A legtöbbször a negatív traumák olyan mélyen belénk ivódott tudatalatti programok, amelyeknek a létezéséről nem is tudunk, vagy nem is gondolkoztunk soha arról, miért gondolkodunk bizonyos dolgokról úgy ahogy. S mivel ezek tudat alatt irányítanak minket, és keltenek bennünk félelmet bizonyos dolgok iránt, vagy határozzák meg alapjaiban a gondolkodásmódunkat, ezért ezek feltárása és megismerése nem tartozik a legegyszerűbb dolgok közé.

Olyan fájdalmas vagy komplikált dolgok állhatnak néha a háttérben, amelyekkel sokan nem is hajlandóak szembenézni, mert inkább a struccpolitikát választják, mondván a múltról már nincs mit beszélni, mert már lezárult és nem lehet rajta változtatni. S pont ebben van a lényeg, mivel pontosan tudják, hogy nem lehet rajta változtatni, így nem is akarnak a saját történetük mélyére nézni. A magyar nyelv szépsége úgy nevezi: KÉPtelenek szembenézni a fájdalommal, amit a múltjuk hordoz magában. Pedig az események ettől még nem lesznek eltörölve, és nem lesznek meg nem történtté nyilvánítva. Azok mindig is ott lesznek, ha beszélnek róla, ha nem.

Ha pedig nem beszélnek róla, akkor árnyékként kíséri végig az illetőt az életében, amelynek hatására – akár – generációkon is átívelhet egy-egy trauma továbbhordozása. A negatív gyermekkori élmények kísértetként fognak követni minket a párkapcsolatunkban, a munkahelyünkön, és a kapcsolatainkban is.

Nem fogjuk érteni, miért találjuk magunkat mindig ugyanabban a szituációban csak pepitában, hibáztatjuk a másikat, elfelejtünk önmagunk mélyére nézni, és elgondolkodni, vajon mi lehet az oka az ismétlődő kudarcoknak? Sokkal egyszerűbb a másikat hibáztatni, okolni a kudarcainkért, mint őszintén bevallani, lehet valami nem stimmel itt velem sem.

Az önismeret útja nem egy fáklyás menet, valószínűleg ezért nem mernek sokan belevágni ebbe a kalandos – ámbár fájdalmas – önismereti útba. S valóban ez egy hosszú és rögös út lesz, ami soha nem ér véget, mert mindig lesznek felismeréseink, aha-élményeink, amelyek közelebb visznek önmagunkhoz, a valódi énünkhöz. Az utazás során megismerjük önmagunkat, azt a Csodát, akik vagyunk, amit elfelejtettünk a sok teher alatt, amelyek hosszú évek alatt kerültek a vállunkra.

Indulj el önmagad felé!

 

A kulcs önmagadhoz TE vagy!

 

A TE döntésed szükséges ahhoz, hogy változások történjenek az életedben.

 

Tánczos Lívia

 

 

Várlak az Úton önmagunk felé önismereti alaptréningen.

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései és A Főnixmadár újjászületése című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Lívia, Te egy nagyon kiegyensúlyozott, nyitott, barátságos ember vagy. Hasonlóan gondolkozol a gyermeknevelésről, az emberi kapcsolatokról, mint én, megtaláltam benned egy kicsit magamat. Bár tanulnom kellene tőled a nyugodtságot és a pozitív gondolkodást. Sokszínű és kreatív vagy, ezért is tudsz annyi jó tanácsot adni. Az életet éled is, nem csak külső szemlélő vagy, ezt úgy értem, hogy van miből tapasztalatot merítened, voltál már gödörben és abból sikerült kijutnod, mégpedig nem akárhogy, így sokkal hihetőbbek az írásaid. Amikor felteszel egy cikket vagy írsz, az olyan, mintha csak nekem szólna, ismered a problémáinkat, az elesettségünket. Tudatosan vezeted az életedet, ezt adod és próbálom elhinni, hogy én is képes vagyok rá. Nekem ebben az évben annyi gyógyszert kellett szednem, hogy már elhiszem, ennek csak egyedül én vagyok az oka, gyógyítani kell a betegség okozóját, ami a lélekben van. Meg tudtam neked nyílni az első beszélgetésünkkor, azért, mert a szemedbe nézve valahogy megnyugodtam- aki emberek lelki dolgaiba mászik, annak legyen képessége megnyitni őket - Te ezt tudod!

Berta Tímea Regina