Ne várj tőlem instant módszert!

Kérdezték már tőlem többször mondjak egy vagy néhány – mondjuk öt – olyan dolgot, amitől megváltozik valakinek az élete. Falhoz állítanak és tuti azonnal működő eszközöket szeretnének kapni, hogy nem működő dolgaik varázsütésre azonnal megoldódjanak.

Sajnos rossz hírem van ezeknek az embereknek: nem tudok instant módszereket a kezedbe adni, amitől holnap megszűnik az általad generált zűrzavar körülötted! Nem tudom helyetted végig járni az utat és nem tudom helyetted meghozni a szükséges változtatásokhoz a döntéseket! Nem tudom helyetted kihúzni a fejedet a homokból és nem tudom helyetted megélni azokat a tisztítótüzeket, fájdalmakat, felismeréseket, aha-élményeket, amelyek a TE fejlődésedhez, változásodhoz szükségesek!

fonixmadar2

Ez egy folyamat, ami kinek, kinek hosszabb vagy rövidebb ideig tart. Amikor készen vagy egy újabb tapasztalásra, tanításra, akkor a fejlődésed érdekében fogsz kapni újabbakat. A tanulás soha nem ér véget addig, amíg ibolya nem nő a fejed felett.

Ne akard már megspórolni az utat! Nincs instant módszer a gyorsabb fejlődéshez és megértéshez! Ne akard már, hogy más oldja meg helyetted, amit neked kell rendbe tenned!

Néhány spirituális egóval – vagy csak simán hatalmas egóval – megáldott ember azt hiszi már mindent tud, és neki már semmi újat nem lehet mondani, közben meg nem veszi észre, hogy ugyanazokat a köröket futja már hosszú évek óta. Nem képes tanulni a leckékből, amiket kap, hanem valami megmagyarázhatatlan módon kreál magának hihető indokot a cselekedeteire. Így aztán az újabb tanítást letudja valami okoskodással.

Bárkit megkérdezhetsz nem fogja neked azt mondani, hogy máról holnapra, egyik óráról a másikra megváltozott gyökeresen az élete. Mert előtte átment olyan felismeréseken, tisztítótüzeken, gondolkodási minták megváltoztatásán – ami akár évekig vagy évtizedekig is tarthatott, amelyek később hozzásegítették esetleg az átlagosnál gyorsabb fejlődéshez, ami természetesen csak a külvilág számára volt „gyors”. De ez egy folyamat részeként ment végbe.

Múltkor megkérdezték, mi azaz egy dolog, amit kiemelnék a könyvemből (A SikerÚtja titkos lépései) ? A válaszom: szeresd és tiszteld önmagad! Természetesen erre a következő kérdés: Hogyan kell jól szeretni és tisztelni önmagunkat? Pontosan erről fog szólni a következő könyvem, mert ezt a kérdést az elmúlt években többször megkérdezték tőlem.

A rossz hírem az, hogy ezt megint csak nem tudom neked becsomagolni instant módszerként, mert azt tapasztaltam, hogy hosszabb magyarázatra szorul, mert nincs előttünk olyan követendő példa, amiből le tudnánk másolni, hogyan is kell ezt jól csinálni. Olyanok vagyunk, vagy talán az életünk is olyan, hogy pici puzzle darabkákból épül fel, és a lelkünk is ilyen lélekmozaikokból tevődik össze. Az út része, hogy összerakjuk önmagunkat, elveszett egyéniségünket, személyiségünket, lélekdarabkáinkat és ezt az utat akarják sokan megspórolni.

A felismerések, tanítások, tapasztalatok, amelyeket kapunk, ha megértjük, úgy működnek, mintha újjászületnénk bennük. Önmagunkra ébredünk és találunk. Minden ilyen alkalommal egy új, szebb, erősebb, magabiztosabb és önmagára „büszke” ember – vagyis Főnixmadár – születik.

Még véletlenül sem szeretnék benned olyan sztereotípiákat, hiedelmeket elültetni, hogy ez egy nehéz, fájdalmas, gyötrelmes és nem éppen egyszerű út. Mert ez nem igaz. Minden a Te hozzáállásodon és nézőpontodon múlik.

Ha akarod könnyű lesz az út, és ha akarod, akkor nehéz. Attól függ mi van a kis fejecskédben erről. Én is az úton vagyok, egy fokkal sem vagyok különb vagy több, mint Te. Velem is naponta történnek dolgok, amelyekre reagálok érzelmileg így vagy úgy. Velem is előfordul, hogy nem értem mi és miért történik éppen.

De mindig biztos vagyok benne, hogy okkal történnek a dolgok és az én fejlődésem érdekében történnek.

Ma már a megértésen túl sokat kérdezek, próbálok inkább kérdésben lenni. Például:

Mire tanít ez a helyzet?

Mi ebből a tanulság?

Mi az oka, hogy ebben a szituációban találom magam?

Kiről szól ez?

Ki érzi ezt?…

Csodálatos az utazás, ha képes vagy másképp is látni a veled történő eseményeket. De ehhez Te kellesz és nem tudod lerövidíteni az önmagadhoz és a megértésekhez vezető utat!

 

Tánczos Lívia

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései és A Főnixmadár újjászületése című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A SikerÚtja titkos lépései című könyvről

„Ajánlom ezt a könyvet annak, aki elég bátor ahhoz, hogy szembenézzen önmagával és készen áll a fejlődésre, amivel megváltoztathatja az életét. Ha szeretnéd, hogy a gyerekeidnek jobb, könnyebb, boldogabb élete legyen, akkor önmagad jobbításával kezd, amihez ez a könyv megmutatja merre indulj el. Benne van minden, mit kell tenned, milyen sorrendben és -ami az igazán különleges, az is benne van - hogyan.  Ez a könyv megadja a lehető legtöbb segítséget ahhoz, hogy megteremtsd magadnak azt az életet, amire legbelül vágysz. Csak el kell döntened, mit szeretnél!”

Tuba-Tegzes Tímea, személyre szabott dísztárgy készítő