Tartsd be a saját magadnak tett ígéreteid!

 

 

Az újévi fogadalmak idejében nagyon sokan tesznek olyan „felelőtlen” kijelentéseket, ígéreteket, tűznek ki célokat, amelyeket azután nem tartanak be, és nem valósítanak meg. Ezek után jön a lelkiismeret furdalás, az önmarcangolás és az önvád.

De a különböző fogadalmak nem csak újévhez köthetőek, hiszen bármikor dönthetünk úgy, hogy új szokásokat veszünk fel, amelyekkel közelebb kerülünk az álmainkhoz és a céljainkhoz. Az új szokások, ahhoz szükségesek, hogy lecseréljük azokat a régieket, amelyekkel nem tudtuk megvalósítani, amit akartunk.

Cselekvés nélkül nem valósulnak meg a kitűzött céljaink. Tudom sokkal kényelmesebb otthon ülni és várni a „sült galambot”, de zsebre tett kézzel nem fogod elérni, amit kitűztél célt. Otthon ülve a meleg szobában, egy fotelben, tévét nézve és a facebook-on csüngve, nem fog megvalósulni semmi sem abból, amelyet tiszta szívből szeretnél.

Meg kell hoznod a DÖNTÉSt, hogy a SAJÁT KEZEDBE VESZED AZ ÉLETED IRÁNYÍTÁSÁT!

Ne adj esély saját magadnak a kibúvókra!

Tartsd be a saját magadnak tett ígéreteidet!

Ha valóban változtatni szeretnél az életeden, mert nem tetszik az, amit a tükörben látsz, akkor tervezd meg, hogyan érhetnéd el. Ezután mindennap tegyél egy lépést afelé, amit el szeretnél érni! Napról napra, apró lépésenként tudod csak megvalósítani a céljaidat. Hatalmas kitartással és türelemmel. Mert a jutalom meg fog érkezni, ha cselekszel.

Ne keress kifogásokat! Ne beszélj mellé! Ne halogass! Ne panaszkodj!

Meg kell fizetni az árát annak, amit szeretnél. Nem adják ingyen! De ha Te nem akarod a munkát beletenni, akkor a jutalom is el fog maradni.

Nagyon könnyű irigykedni másokra. De végig gondoltad valaha is, mennyi munka van egy-egy eredmény mögött? Mennyit dolgozott az adott illető az ideális testsúlyáért, a diplomájáért, a munkahelyén betöltött pozíciójáért, vagy a vállalkozása sikeréért?

Panaszkodni a legkönnyebb. De 100% felelősséget vállalni az életünkért, az már nem olyan egyszerű. Beismerni, hogy minden, ami az életünkben van, azért mi vagyunk a felelősek, ahhoz már bátorság kell. Nagy bátorság kell ahhoz, hogy visszavegyük az irányítást az életünk felett. Hogy azt mondjuk: én irányítom az életem, mert az én életemet én élem, és nem engedem át az irányítást senkinek sem.

Könnyebb gyávának lenni. Könnyebb ujjal mutogatni másokra, és felelősséget áthárítani. Könnyebb otthon, a meleg szobában tévézni. Könnyebb a régi szokásokkal. Könnyebb a komfortzónán belül maradni.

Soha nem azok jutottak előre, akik nem mertek kilépni a kényelmi zónájukból. Soha nem azok hajtottak végre nagy tetteket, akik sajnálták magukat. Soha nem azok valósították meg a céljaikat, akik folyton panaszkodtak.

Senki nem mondta, hogy újévi fogadalmakat kell tenned. Senki nem mondta, hogy új szokásokat kell felvenned. Senki nem mondta, hogy változtatnod kell.

Ezek ahhoz szükségesek, hogy más legyen az életedben, mint ami most van. Ha Neked minden úgy jó, ahogyan van, akkor minden rendben.

Két lehetőséged van: vagy változtatsz azon, ami jelenleg az életedben van, vagy nem.

Csak egyet ne tegyél: NE PANASZKODJ! Vagy változtass, vagy legyél elégedett azzal, ami jelenleg az életedben van.

Olyan ígéreteket tegyél magadnak, amelyeket be tudsz tartani. Így képes leszel megóvni magad az önmarcangolástól.

Olyan léptekkel haladj előre az utadon, amelyek megfelelőek a számodra. Így nem érnek csalódások.

Olyan emberekkel vedd körül magad, akik segítenek az utadon. Így hamarabb célba érhetsz.

A Te egyedi utadat senki sem ismeri. Senki nem volt egy másodpercig sem a „cipődben”, honnan is tudhatná bárki, mit érzel, és hogyan gondolkodsz. Találd meg önmagad ezen az úton, és utána maradj is önmagad. Senkinek ne engedd meg, hogy befolyásoljon. Légy határozott és magabiztos. Bízz önmagadban és az értékrendedben.

Ne vessz el a „sok jó tanács” között, hiszen mindenkinek tükröt tartunk, akivel beszélünk, így „igazi jó tanáccsal” senki nem tud neked szolgálni. Ha bárki mondd Neked bármit, azt általában saját magának mondja, mert csak a saját szemüvegén keresztül tudja látni a világot, a veled történt dolgokat.

A Te dolgod, hogy tudd ki is vagy valójában, milyen emberré szeretnél válni, milyen életet szeretnél élni, hogyan szeretnél élni. Ehhez rá kell lelned a számodra megfelelő útra, amelyen menned kell.

Indulj el ezen az úton minél hamarabb, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásod, hogy felszabadíthasd magad az önvád és önmarcangolás alól. Ezért csak olyan ígéreteket tegyél magadnak, amelyeket be is tudsz tartani.

De nagyon fontos, hogy haladj előre, ne hátra felé, a saját utadon. 

 

Tánczos Lívia

gondolkodásmód tanácsadó

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, motivációs tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Mint kolléganőmnek köszönöm, hogy megkerestél és megtisztelsz azzal, hogy a véleményemet kéred bimbózó írói munkásságodhoz. Benned egy nagyon kedves, szerény, de rendkívül érzékeny csupaszív embert ismertem meg. Mindig volt mindenkihez egy-két jó szavad, mellyel sikerült mosolyt csalni, olykor keserü percek után az arcunkra. Nagy sorsforduló történt az életedben, de csodálatosan igyekszel megoldani a nehézségeket. Pozitív gondolataiddal, írásaiddal, úgy gondolom átformálod, nemcsak a magad, de sok olvasód gondolkodásmódját is. Jó érzéssel beszélgettem veled, minden alkalommal, mindig feltőltödtem lelkileg a beszélgetéseink során, hiszen a jó gondolatok jó irányba terelik az emberek életét. Kívánok a további munkádhoz, úgy a privát, mint a többi területen, mindenből elegendőt, kitartást és sok sikert az írói munkádhoz, hogy mi a barátaid, olvasóid sok-sok ideig olvashassuk, lélekmelegítő, vígasztaló, segítő gondolataidat.

Sok szeretettel ölellek: Szinko Éva