Van más élet...

Több mint 20 évvel ezelőtt egy képzési program keretében ismerkedtem meg a „pozitív gondolkodással”. Rengeteg könyvet olvastam, kazettákat hallgattam és szemináriumokra jártam, ahol sikeres emberek mondták el, hogyan érték el az eredményeiket.

Annyira új közeg és gondolkodásmód volt ez a számomra, ahhoz képest, amit előtte láttam, hallottam és tapasztaltam, hogy mindig az járt a fejemben: „Miért nem tanítják ezeket már az iskolában?” „Hogyan lehetne ezt minél több emberrel megismertetni?” „Mi kellene ahhoz, hogy ezek az információk eljussanak mindenkihez?” Ott ültem a szemináriumokon, hallgattam az előadásokat, olvastam a könyveket és azt kívántam, hogy mindenki jusson birtokába ezeknek a bölcsességeknek, hogy egy jobb életet tudjanak teremteni maguknak az emberek.

Lassan teltek az évek, több száz könyvet kiolvastam, egyre több mindent tudtam meg önmagamról, a környezetemről, az emberek gondolkodásmódjáról. Egyre többet olvastam már pszichológiai témájú könyveket is, vagyis elindultam egy úton önmagam felé. Tanulni és fejlődni szerettem volna, hogy megértsem a „miérteket”. Érteni szerettem volna, miért reagálok úgy, ahogy bizonyos helyzetekben. Érteni szerettem volna, miként lehetséges felülkerekedni az érzelmi hullámvölgyeimen. Tudni szerettem volna, hogyan tudok jobb ember lenni.

Sokszor gondoltam azt, hogy jól vagyok, és hittem azt, hogy nincs már mit tanulnom. De mindannyiszor tévedtem. Volt, hogy egy 7 éves gyerek tapintott rá a múltam érzékeny pontjára, volt, hogy egy 60 éves ember mutatott görbe tükröt, amelyeknek a következményeként túl hevesen reagáltam érzelmileg. Az úton pedig azt már megtanultam, hogyha valamire érzékenyen reagálok az bizony rólam szól, és ha nem szeretnék újra ilyen helyzetbe keveredni, akkor jobb, ha szembe nézek a múlt fel nem tárt fájdalmaival. S bizony a mai napig vannak szituációk, amelyek tanítani szeretnének valamit, tehát a tanulásnak még közel sincs vége, de valószínűleg nem is lesz soha.

Elkezdeni tanulni önmagunkról, jobban megismerni önmagunkat sohasem késő. Hiszen az élet amúgy is egy folyamatos fejlődés, és egyben tanulás is, akkor miért ne tűznéd ki célnak magad elé önmagad jobb megismerését?

Amit megtanultam, hogy van más élet. Lehet élni másként is, mint ahogyan most élsz. Lehet élni boldogan és elégedetten. Lehet élni bűntudat és fájdalom nélkül is. Lehet élni vidáman és mosolygósan. Lehet élni önmarcangolás és lelki ismeretfurdalás nélkül is.

Van más élet. Soha sem késő a kezedbe venni az életed irányítását. Soha sincs késő elkezdeni tanulni önmagadról. Mindig kapsz esélyt arra, hogy megváltoztasd a gondolkodásmódod azzal, hogy elkezdesz tanulni és fejlődni, vagyis más szemszögből kezd el nézni a körülötted történő dolgokat.

Van más élet is azon kívül, mint amit eddig a közvetlen környezetedben láttál. Lehet élni másként is, mint amit megszoktál. Van lehetőséged másként dönteni, mint eddig. Van esélyed kilépni a megszokásaid ördögi mókuskerekéből.

Van jobb élet, mint ami tegnap vagy tegnapelőtt volt. Van boldogabb élet is annál, mint amit eddig tapasztaltál. Van nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb élet is annál, mint amit most gondolsz.

Azt gondolnánk, hogy majd a „nagy változástól” gazdagabbak leszünk és minden gondunk megoldódik majd, de én nem erről beszélek, hanem arról, hogy Te változol és fejlődsz, és ennek következtében más szemszögből fogod látni a körülötted lévő dolgokat.

Az út, amelyre, ha rálépsz, sok új információt fog tartogatni a számodra, amelyek megértése lehet néha nem lesz egyszerű, de egy-egy aha-élmény után örülni fogsz, hogy volt bátorságod elkezdeni megismerni a legnagyszerűbb embert a Földön, vagyis Önmagad.

Lehet, hogy a nagy önismereti úton „csak” a lelki békédet nyered el, vagyis boldog, kiegyensúlyozott és örömteli életet fogsz élni. Vajon megéri, kérdezheted? Nem tudom, ezt neked kell eldönteni, de ha több pénzt szeretnél, ahhoz is fejlődnöd kell…

Ha most indulsz az úton nagy segítség lehet a számodra az A SikerÚtja titkos lépései és az A Főnixmadár újjászületése könyveim, valamint a négy napos az Úton önmagunk felé önismereti alaptréningem, amelyek sok év tanulásának és fejlődésének az eszenciái, ezért éveket tudnak Neked spórolni a fejlődésed útján.

Ne feledd: „Van más élet…”

 

A kulcs Önmagadhoz TE vagy!

 

A Te döntésed szükséges ahhoz, hogy változások történjenek az életedben!

 

Tánczos Lívia

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései és A Főnixmadár újjászületése című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A SikerÚtja titkos lépései című könyvről

„Sikerkönyvek tucatját olvastam el személyes és szakmai érdeklődésből az elmúlt 12 évben, Lívia mégis nemcsak, hogy újat adott könyvével, hanem teljesen új megközelítésbe helyezte a boldog, sikeres élet lényegét. Összetett, lényegre törő, alapos, elmét és szívet megmozgató olvasmány. A sikerútja titkos lépései, ami figyelembe veszi és egységként kezeli az életben vállalt szerepeinket az egyéntől egészen a szülőig. Gyakorlatias, újító könyv, amely már inkább mondható egy tankönyv és egy gyakorlati munkafüzet csodás egybeolvadásának, helyes értékrend- és életmódtankönyvnek. Az Olvasó már az első oldalak után érzi, nem maradhat kívülálló, hiszen ez a könyv az elejétől fogva nemcsak Neki, hanem Róla szól. Feszegeti komfortzónáját, segít túllépni félelmein, megismerni önmagát, megerősíteni önbecsülését és cselekvésre késztet életcélja megtalálásához és véghezviteléhez. Imádtam az erőt adó, elgondolkodtató kérdéseket, feladatokat, amik megdolgoztattak, megkérdőjelezték az általam eddig kikövezett út helyességét, irányba raktak, javaslatokkal láttak el, és útmutatást adtak. Inspiráló történetei megindítóak és cselekvésre ösztönöznek, fókuszba tesznek és folyamatban tartanak. Ne készülj gyorsolvasásra! Olvasd a könyvet inkább fejezetről fejezetre. Gondold át a javaslatokat, válaszold meg a kérdéseket, végezd el a feladatokat és figyeld magadban a hatást, mert az átütő lesz.”

Molnár Andrea, coach, HR szakember