9 megfontolandó jó tanács az ÚJ évre

Hamarosan itt az ÚJ év, amikor is (általában) emberek újévi fogadalmakat tesznek. Mondván új év, új esély, új lehetőségek, új tisztalap…

Fel szokott merülni bennem a kérdés:

Vajon, mennyit valósítanak meg a sok fogadalomból?

Érdemes-e egyáltalán újévi fogadalmakat tenni?

Mit kell tenni, hogy megvalósuljanak az újévi ígéretek, célkitűzések?

Van-e a sorsnak, karmának, vagy szerencsének köze ahhoz, hogy ezek megvalósulnak?

Miért nem valósulnak meg az újévi fogadalmak?

Hogyan valósulhatnának meg ezek az újévi célok?

Mitől függ, hogy megvalósulnak-e?

Miért éppen újévkor tesznek az emberek fogadalmakat?

Hiszen új életet kezdeni, új szokásokat felvenni bármelyik másodpercben lehet, és ugyanannyi az esélye, hogy megvalósul, mint újévkor. Mégis sokan mintegy mágikus naphoz ragaszkodnak, hogy újévtől majd ÚJ életet kezdenek.

Új sikerszokásokat bármikor elkezdhetünk felvenni, nem feltétlenül kell ragaszkodni a január elsejéhez. Sőt, mivel 21-30 nap, mire ezek az új szokások életünk megszokott részévé válnak, ezért havonta 1 maximum 2 új szokást tudunk elsajátítani.

Ez lehet az egyik oka, amiért sok ígéret nem valósul meg. Ugyanis, ha felírtunk magunknak 10 célt, aminek az eléréséhez szükséges sok, sok új szokás elsajátítása, akkor már eleve irreális célt tűztünk ki magunk elé. Ekkor jön a „kudarc”, a csalódottság érzése. Pedig csak annyi történt, hogy nem tanított meg minket senki sem arra, hogyan kell megvalósítani a számunkra hőn áhított álmot.

Lépésről lépésre tudod csak elérni, amit szeretnél. Ne akard holnapra, vagy egy hónap múlva azt, amiért mások évekig dolgoztak. Ne akarj egy hónap múlva 15 kilóval kevesebb lenni, mert ez irreális cél, és még a szervezetedet is megterhelheti.

A legnagyobb hibát abban látom, hogy mi emberek mindent azonnal akarunk. Nincs türelmünk. Pedig semmi sincs ingyen. Nem fog az ölünkbe hullani a jutalom, ha nem dolgozunk meg érte. Sokszor hallom, amikor emberek beszélnek valakiről, hogy az illető, milyen szerencsés. Irigylik az elért eredményeit, de nem gondolkoznak el rajta, hogy mennyi munkája van annak az embernek abban, hogy odáig eljutott. Mennyit éjszakázott például két kisgyermek mellett, hogy meglegyen a diplomája. Vagy mennyit túlórázott az előléptetésért. Általában már csak a végeredményt szokták meglátni. A hozzá vezető útról pedig fogalmuk sincs, és ilyenkor jönnek a rosszindulatú megjegyzésék, vagy az irigykedő megjegyzések.

Te is elérhetsz mindent, ha van elég hited és kitartásod, hogy megvalósítsd, amit kitűztél magad elé.

De hogyan is érheted el a céljaid?

Íme 9 megfontolandó jó tanács:

1.Szeresd és tiszteld önmagad

Ez az alapnak az alapja! Amíg ez nem valósul meg az életedben addig nem fogsz előrébb jutni. Amíg TE nem szereted és nem tiszteled önmagadat, addig más sem fog Téged szeretni és tisztelni. Hogyan akarsz előrébb jutni, ha nem megfelelő az önmagadról alkotott belső képed? Hogyan is gondolhatod, hogy eléred a céljaid, ha nem ismered önmagad? Ha az önbecsülésed, az önbizalmad lent van a béka feneke alatt, akkor nem leszel képes kitartóan és hittel menni előre az álmaidért.

Mióta erről beszélek nagyon sokan kérdezitek tőlem, hogyan kell szeretni és tisztelni önmagunkat? Nem egyszerű tudom. Hiszen én is az úton vagyok, én is most tanulom. De egy biztos, ha Te már nem engeded meg senkinek sem a feléd irányuló nem megfelelő bánásmódot, akkor már jó úton vagy. Ki kell állnod önmagadért! Nem engedheted meg senkinek sem, hogy sértegessen, úgy beszéljen veled, ami nem méltó hozzád, vagy úgy bánjon veled, ami neked fájdalmat okoz.

Ha Te szereted és tiszteled önmagad, akkor mások is képesek lesznek Téged szeretni és tisztelni. Ez az egyik legfontosabb lecke.

 

2.Légy HÁLÁS

A legfontosabb szónak a szótáradban a KÖSZÖNÖM szónak kell lennie! Ha ma nem vagy hálás azért a rengeteg csodáért, amelyek körül vesznek, akkor nem fogsz kapni még több jót, amiért hálás lehetnél. Tiszta szívedből, mély hálát kell érezned, amikor a hála gyakorlatot végzed. Ezt bármikor megteheted, hiszen rengeteg olyan „üres” idő van az életedben, amikor semmi fontosat nem teszel. Ha például negatív dolgokon kezdenél el agyalni, inkább helyettesítsd a köszönöm szóval, és kezdd el felsorolni, amiért hálás vagy.

 

3.Tanulj, fejlődj! Akard a változást!

Ma annyi pénzt keresel, amekkora „tudásod” van. Ha több pénzt szeretnél keresni, vagy más életet szeretnél, mint az eddigi, ahhoz tanulnod és fejlődnöd kell. Ahhoz, hogy elérd a céljaid, ahhoz Neked kell előre menned. Vagyis olvass, hallgass személyiségfejlesztő könyveket és hanganyagokat. Ragadj meg minden lehetőséget, amivel fejlődhetsz!

Lépj rá az útra, akard a fejlődést és a változást az életedben. Akarj több és jobb lenni. Akarj segíteni az embereken. Mert, ha Te mész előre, azzal jó példát mutatsz a gyermekeidnek és a környezetednek, így van esély arra, hogy lemásolják a Te pozitív példádat. Képes leszel fáklyaként bevilágítani az utat a fényt keresőknek.

 

4.Akard megérteni a miérteket!

Ha belekeveredtél egy szituációba, akkor akard megérteni, hogy miért vagy ott. Mindennek oka van. Okkal történnek veled a dolgok. Minden a Te érdekeidet szolgálja, ezt fontos megértened. Akkor, amikor benne vagy valamiben, főleg érzelmileg, nagyon nehéz ezt elfogadni. De soha nem tudhatod, hogy az adott helyzet miként szolgálja a fejlődésedet. Nem tudhatod nem-e valami sokkal nagyobb rossztól óv e meg éppen. Vagy felkészít egy következő akadályra, amit képes leszel a megszerzett tudással megoldani.

Gondold végig, mennyit fog számítani 5 év múlva, ami történt?

 

5.Tanuld meg a leckét! Vond le a megfelelő következtetést!

Ha megértetted a miértet, akkor már csak egy dolgod van hátra: vond le a megfelelő következtetést, és lépj tovább. Ne rágódj a múlton! Ne emészd magad! Felejtsd el az önmarcangolást! Rázd meg magad, húzd ki a hátad, mosolyogj és emelt fővel lépj tovább!

Ha felfogtad, hogy a lecke érted van vagy volt, bármilyen fájdalmas, de fel kell állnod. Nem maradhatsz a padlón! Magad miatt! A gyermekeid miatt, ha vannak. Hiszen pozitív példával akarsz nekik útmutatást adni, nem pedig negatív leckékkel.

Tanuld meg a leckét, amit küldtek Neked, mert addig fogják küldeni, amíg meg nem tanulod. Lehet, hogy változnak a helyszínek és a személyek, de a lecke ismétlődni fog addig, amíg meg nem tanulod. Az Élet Iskolájában nincs kettes, hármas, és négyes! Vagy átmész a vizsgán, vagy megbuksz! Nincs harmadik lehetőség. Senkinek sem! Ne, hogy azt hidd Te kivétel vagy!

 

6. Vedd magad körül a megfelelő emberekkel!

Ha nem a megfelelő emberek vesznek körül, akkor nehezebb dolgod van, mint gondolnád. De a legnehezebb felismerni, hogy valójában nem olyan emberek vesznek körül, akikre számíthatsz akkor, amikor igazán nagy bajban vagy.

Ha energiavámpír, irigy emberek tömege vesz körül, akkor menekülj, amíg nem késő.

Ha a közvetlen rokonság nem támogat a céljaid elérésében, akkor ne beszélj nekik az álmaidról. Keress olyan embereket, csoportot, vagy mentort, coachot, aki támogatni fog és hisz benned.

Életed egyik legmeghatározóbbja, hogy megfelelő emberekkel vedd körül magad. Hiszen a Téged körülvevő 5 ember átlaga vagy. Ezért jól válogasd meg az igaz barátaid.

 

7.A pénz nem cél

Nem éppen megfelelő cél a számodra, ha x összeget írsz fel elérendő álomnak. Ezért eddig sem mozdultál meg, így nagy valószínűséggel ezután sem fogsz. Hiszen nem pénzt szeretnél, hanem amit pénzen meg lehet vásárolni.

Ha már pénz, akkor pedig legyen reális. Olyan összeget írj fel, ami elérhető, de meg kell dolgozni érte. Ne írj fel 10x annyi fizetést, mert a tudatalattid hihetetlennek fogja tartani, és negatív érzéseid lesznek vele kapcsolatban, így biztosan nem fogod elérni.

 

8.Az út a lényeg

Élvezd az utat! Érezd jól magad a bőrödben ma! Hiszen, ha elérted, amit akartál, akkor újabb célokat fogsz kitűzni magad elé. Vagy újabb kihívások jelennek meg az életedben, mert azért vagyunk itt a Földön, hogy tanuljunk és fejlődjünk. Amint megtanultunk egy leckét, újabbat fognak nekünk küldeni. Tehát addig örülj, amíg a leckék jönnek, hiszen ha már virágok nyílnak a fejünk fölött nem kapunk több ösztönző kihívást az életünkben.

Mosolyogj! Az ÉLET gyönyörű! Minden nap hozhatsz egy döntést arról, hogyan gondolkodsz a Téged ért eseményekről. Minden nap megváltoztathatod a nézőpontodat! Minden nap hozhatsz egy döntést arról, hogy innentől az élet napos oldalát fogod látni.

 

9.Találd meg az ÉLETCÉLOD!

A legfontosabb célodnak kell lennie minden évben, ha még eddig nem találtad meg, hogy megtaláld azt a hivatást, vagy életcélt, amit a legjobban szeretsz csinálni. Egy olyan tevékenységről beszélek, amelyet akár ingyen is végeznél, és 100 évesen is korán reggel kipattannál az ágyból, hogy csinálhasd.

Ha már megtaláltad tudod, miről beszélek.

Ha még nem, akkor keresgélj szorgalmasan, hogy minél előbb megleld eme fontos küldetésed itt a Földön. Ha megtalálod, akkor már jó úton leszel, hogy megvalósítsd önmagad.

 

Az ÉLET maga a CSODA!

Igen, néha padlóra küld minket az ÉLET, de ne maradj a földön túl sokáig. Ne add meg az örömöt senkinek sem, hogy Téged a padlón lásson! Húzd ki magad, és mosolyogj!

Menj előre az álmaidért és a céljaidért 2015-ben is!

Ne hagyd senkinek sem, hogy eltérítsen a magad számára kijelölt útról!

De ne feledd: az élet nem a harcról és a küzdésről szól! A Te fejedben dől el, hogyan gondolkodsz a Téged körülvevő eseményekről. Minden nap hozhatsz arról egy döntést, hogy jól érzed magad a bőrödben!

A döntés minden nap a TE KEZEDBEN VAN!

 

VEDD A SAJÁT KEZEDBE AZ ÉLETED IRÁNYÍTÁSÁT!

 

Nagyon boldog új évet kívánok!

 

Szeretetben, tiszteletben, megbecsülésben, örömben, gazdagságban, vidámságban….

 

 

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, motivációs tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Lívia, Te egy nagyon kiegyensúlyozott, nyitott, barátságos ember vagy. Hasonlóan gondolkozol a gyermeknevelésről, az emberi kapcsolatokról, mint én, megtaláltam benned egy kicsit magamat. Bár tanulnom kellene tőled a nyugodtságot és a pozitív gondolkodást. Sokszínű és kreatív vagy, ezért is tudsz annyi jó tanácsot adni. Az életet éled is, nem csak külső szemlélő vagy, ezt úgy értem, hogy van miből tapasztalatot merítened, voltál már gödörben és abból sikerült kijutnod, mégpedig nem akárhogy, így sokkal hihetőbbek az írásaid. Amikor felteszel egy cikket vagy írsz, az olyan, mintha csak nekem szólna, ismered a problémáinkat, az elesettségünket. Tudatosan vezeted az életedet, ezt adod és próbálom elhinni, hogy én is képes vagyok rá. Nekem ebben az évben annyi gyógyszert kellett szednem, hogy már elhiszem, ennek csak egyedül én vagyok az oka, gyógyítani kell a betegség okozóját, ami a lélekben van. Meg tudtam neked nyílni az első beszélgetésünkkor, azért, mert a szemedbe nézve valahogy megnyugodtam- aki emberek lelki dolgaiba mászik, annak legyen képessége megnyitni őket - Te ezt tudod!

Berta Tímea Regina