Mi van a fókuszod középpontjában?

Melyek azok a dolgok az életedben, amelyekre koncentrálsz, fókuszálsz? Melyek azok a dolgok, amelyekre legtöbbet gondolsz? Melyek azok a dolgok, amelyekről a legtöbbet beszélsz? Melyek azok a dolgok, amelyeket a legtöbbet dicsérsz vagy szidsz?

Amire a fókuszod helyezed, abból jelenik meg több az életedben.

Ha „hipochonderként” mindig valamilyen betegségtől rettegsz, folyamatosan azon agyalsz „csak nehogy rákos legyek”, vagy félsz már magától a betegség szótól is, akkor valószínűleg mindig meg fog jelenni az életedben valamilyen kisebb vagy nagyobb betegség.

Ha a munkahelyeden folyamatosan a rossz dolgokra koncentrálsz, szidod a vezetőket és a kollégákat, nem találod meg a jó dolgokat a munkádban, akkor még több rossz dologgal fogsz szembesülni, vagy szembe találkozni a munkahelyeden.

Ha a párkapcsolatodban nem találod meg a szépet és a jót, folyamatosan kritizálod a társad, másoknak szidod, nem értékeled a segítőkészségét, nem ismered el a tehetségét, nem dicséred meg, mindig találsz benne valami bírálni valót, akkor ne csodálkozz, ha ebből még több jelenik meg az életetekben, vagy esetlegesen még zátonyra is fut a kapcsolatotok.

Ha szidod és nem szereted a pénzt, folyamatosan szegénység tudattal gondolsz a dolgokra, amelyeket meg szeretnél venni, rettegsz a pénz hiánytól, ha meglátsz valamit, akkor az az első gondolatod, hogy „nem engedhetem meg magamnak”, és bekorlátozod magad abba a „dobozba”, anyagi helyzetbe, ami éppen most a valóságod, akkor soha nem fogsz tudni változtatni a jelenlegi anyagi helyzeteden.

Ha hálás vagy a dolgokért az életedben, örülsz az apró dolgoknak is, szereted az életed, megköszönöd a tapasztalatodban megjelenő eseményeket, akkor még több olyan dologban lesz részed, amelyekért hálás lehetsz.

Ha soha nem hozod meg a döntéseket arról, hogy mit szeretnél megtapasztalni, akkor soha nem is fognak megjelenni az életedben. Ha csak várod a sült galambot, hogy berepüljön a szádba, hogy valaki felfedezze az isteni tehetséged, akkor lehetséges hiába vársz. Ha másoktól várod el, hogy Téged értékeljen és nagyra tartson, miközben Te nem tartod értékesnek önmagad, akkor lehetetlent vársz el a környezetedtől. Ha álmodozol és tervezgetsz, de nem teszel konkrét lépéseket azért, hogy megvalósuljanak az álmaid, akkor elmegy melletted úgy az élet, hogy észre sem veszed. Ha nem fókuszálsz kitartóan és következetesen napról napra arra, amit tiszta szívből szeretnél, akkor az nagy valószínűséggel soha nem fog megvalósulni.

Ha a szíved mélyén lévő titkos álmaidat meg szeretnéd valósítani, akkor tegyél érte nap mint nap, mert az idő így is úgy is eltelik, de nem mindegy hogyan.

 

Tánczos Lívia

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései és A Főnixmadár újjászületése című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A SikerÚtja titkos lépései című könyvről

„Sikerkönyvek tucatját olvastam el személyes és szakmai érdeklődésből az elmúlt 12 évben, Lívia mégis nemcsak, hogy újat adott könyvével, hanem teljesen új megközelítésbe helyezte a boldog, sikeres élet lényegét. Összetett, lényegre törő, alapos, elmét és szívet megmozgató olvasmány. A sikerútja titkos lépései, ami figyelembe veszi és egységként kezeli az életben vállalt szerepeinket az egyéntől egészen a szülőig. Gyakorlatias, újító könyv, amely már inkább mondható egy tankönyv és egy gyakorlati munkafüzet csodás egybeolvadásának, helyes értékrend- és életmódtankönyvnek. Az Olvasó már az első oldalak után érzi, nem maradhat kívülálló, hiszen ez a könyv az elejétől fogva nemcsak Neki, hanem Róla szól. Feszegeti komfortzónáját, segít túllépni félelmein, megismerni önmagát, megerősíteni önbecsülését és cselekvésre késztet életcélja megtalálásához és véghezviteléhez. Imádtam az erőt adó, elgondolkodtató kérdéseket, feladatokat, amik megdolgoztattak, megkérdőjelezték az általam eddig kikövezett út helyességét, irányba raktak, javaslatokkal láttak el, és útmutatást adtak. Inspiráló történetei megindítóak és cselekvésre ösztönöznek, fókuszba tesznek és folyamatban tartanak. Ne készülj gyorsolvasásra! Olvasd a könyvet inkább fejezetről fejezetre. Gondold át a javaslatokat, válaszold meg a kérdéseket, végezd el a feladatokat és figyeld magadban a hatást, mert az átütő lesz.”

Molnár Andrea, coach, HR szakember