Abraham-Hicks az önfejlesztésről

KÉRDÉS:
Abraham, az önfejlesztéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Nagyon sok önfejlesztéssel foglalkozó könyvet olvastam, szemináriumokra jártam, hanganyagokat hallgattam, videókat néztem. Régóta érdekel a téma és az életem rengeteget változott ezek által. Vannak azonban olyan barátaim, akik szintén ott ülnek velem a szemináriumokon, rendszeresen olvasnak, hanganyagokat hallgatnak, csak úgy mint én, de az életük nem sokat változik. Mi lehet ennek az oka?

ABRAHAM-HICKS:
Az önfejlesztés témaköre nagyon érdekes, mert a legtöbben nem a megfelelő módon használják. Ez alatt azt értjük, hogy sokan azért kezdik fejleszteni magukat, mert elégedetlenek önmagukkal, az életükkel. Ezzel önmagában semmi gond nincsen, mert a teremtés első lépése az, hogy tudd mit nem akarsz, majd ennek hatására automatikusan megtudod mi az amit akarsz. Viszont az emberek ilyenkor ahelyett, hogy a vágyott dolog irányába tekintenének, azaz önmaguk kiteljesedett lényének irányába, továbbra is elégedetlenek magukkal. Nem élvezik a folyamatot, ahogyan te, hanem a hiány állapotából próbálnak építkezni, ami még több hiányt teremt. Ez pedig csak fokozódik ahogy telik az idő, mert azt mondják: 'Annyi könyvet elolvastam, annyi mindent megtettem, próbáltam alkalmazni őket, de semmi nem segít. Biztos nem tettem eleget, még több anyagot kell hallgatnom, olvasnom, néznem.' - mi pedig annyira szeretnénk ha meghallanátok: a görcsölés és az erőlködés itt sem válik be. Minél inkább akarod fejleszteni magad, annál inkább tudatában vagy, hogy még nem tartasz ott ahol lenni szeretnél és ezzel nem csak az eredményt ölöd meg, hanem utálni fogod az egészet. Tudjuk, kicsit érdekes, hogy végül is mi is az önfejlesztő iparág ernyője alatt vagyunk, de nagyon fontos, hogy tudjátok és érezzétek. Ha azért akarod fejleszteni magad, mert utálod magad és szeretnél jobbá válni, azzal meggátolod a fejlődésed. Ha viszont békét kötsz önmagaddal, megtalálod a jó dolgokat és a pozitív aspektusokat ott ahol éppen tartasz és ezzel párhuzamosan többre vágysz, akkor egy csodálatos utat járhatsz be. 

Nagyszerű dolog szemináriumokra járni, CD-ket hallgatni, videókat nézni, de ha ezeket azért teszed, hogy kompenzálj valamit magadban, akkor semmi hatása nem lesz. Pont úgy ahogyan a megerősítéseknél. Minél inkább erőlködsz azon, hogy elérj egy célt, hogy jobbá válj, annál inkább fékezed magad. Megutálod önmagad, az önfejlesztő iparágat, az összes trénert, sőt minket is 

Ezért most is, mint mindig azt javasoljuk, hogy éberen figyeld az Érzelmi Vezérlőrendszeredet. Ha a folyamat közben jól érzed magad, akkor biztos lehetsz abban, hogy jó irányba haladsz. Ha kellemetlenül érzed magad, szorongsz, dühös és elégedetlen vagy mert nem ott tartasz ahol szeretnél, akkor magad ellen dolgozol. Ilyen lelkiállapotban évekig hallgathatod, olvashatod az önfejlesztő anyagokat, semmi értelme nem lesz. Pontosan ezért nincs két azonos út, azonos módszer ami minden embernél beválik. De az érzelmeitekről a legtöbben már hosszú ideje tudomást sem vesztek - pedig az jelent mindent. 

Mi egy sokkal egyszerűbb utat kínálunk, ez pedig a következő:
Életedet megélve egy csomó kérést bedobtál az Örvényedbe. Amikor nem volt pénzed, pénzt kértél az Univerzumtól; amikor nem volt párkapcsolatod, akkor egy párkapcsolatot kértél; amikor nem volt élvezetes munkád, akkor élvezetesebb munkát kértél; amikor megaláztak, vagy te aláztál meg valakit, akkor automatikusan több szeretetet tettél kéréseid nyomán az Örvényedbe. Aztán itt jövünk mi a képbe. A nem-fizikai szféra és a Vonzás Törvénye egyben tartja ezt a hatalmas kéréshalmazt, megőrizve a számodra. Senki nem veheti el a tartalmát és csak neked van bejárásod hozzá. Ez a hömpölygő energiafolyam tartalmazza a rezgések valóságában mindazt amivé az Életedet élve váltál. Ez a leginkább kiteljesedett éned. Ezt az Örvényt egész életedben építetted, de senki nem tudja pontosan megmondani, hogy mik vannak benne - csak annyit tudsz, hogy a vágyaid halmaza amiket eddig belehelyeztél természetes módon. Ez egy folyamatosan növekvő, kiteljesedő energiafolyam tehát. Eddig minden automatikusan működött, anélkül, hogy tudatosan figyeltél volna rá. Az Örvényed akkor is növekszik és fejlődik, amikor erről nincs tudomásod. Minden embernek van egy saját Örvénye tehát. 

Ezek után a Te dolgod, hogy hozzá férhess mindahhoz amit kértél az, hogy lenyugodj, lelazulj, élvezd az életet, élvezd a pillanatot. Találj olyan gondolatokat amelyek jó érzéseket keltenek benned. Ha ezeket rendszeresen gyakorlod ellenállásmentes állapotba kerülsz és az Örvényed magába húz. És akkor azok a dolgok amikre oly régóta vágytál már, elkezdenek megjelenni a tapasztalatodban. Ha nincs benned ellenállás, ha azon vagy, hogy minden pillanatban a lehető legjobban érezd magad és megkönnyebbülésre lelj, akkor hozzáférhetsz mindahhoz amit kértél. Persze tudjuk... sokszor azt mondjátok: 'Hát jó, akkor megfizetem az árát ennek az egésznek... és boldog leszek, ha ezzel megkapom mindazt amit kértem.' - mi ezt kifejezetten humorosnak találjuk, hiszen mindent azért akartok, mert azt gondoljátok, hogy általa boldogok lesztek. Azért fejleszted önmagad a szemináriumokon, a könyvekkel, a hanganyagokkal, mert azt gondolod, hogy egyszer csak jól fogod érezni magad általuk. Van egy egyszerű módja ennek: érezd magad jól, most ebben a pillanatban. Képes vagy rá! Találj valamit a jelen pillanatban amitől lelkesedést, nagyrabecsülést érezhetsz. Ha épp nem vagy jól, akkor pedig találj olyat ami miatt megkönnyebbülést érezhetsz. Minden a figyelmed és összpontosításod irányán múlik.

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A SikerÚtja titkos lépései című könyvről

„Magam is húsz-egynéhány éve járom és közben folyamatosan kutatom tovább a siker útját. Ha most indulnék, ezzel a könyvvel indulnék.”

Szalai János, matematikus-közgazdász