Merre tovább?

Merre tovább? Tesszük fel a kérdést néha, bár lehet, hogy az év első és utolsó napjaiban még többször.

Gondolkodunk: hogyan tovább?

Valamiféle számadást készítünk fejben az elmúlt évről/évekről, és megítéljük „jónak” vagy „rossznak”.

Végiggondoljuk, mit szeretnénk másként megtapasztalni az előttünk lévő hetekben, hónapokban és években. Elképzeljük, milyen sorsot szeretnénk a tapasztalásaink részévé tenni.

A mögöttünk lévő 2 év érzelmileg megviselte az embereket. Nem voltunk érzelmileg felkészülve azokra a dolgokra, amelyek a világban történtek.

Többen feltették a kérdést: mégis hogyan lehet erre érzelmileg felkészülni? Hogyan lehet valaki érzelmileg annyira kiegyensúlyozott, hogy képes megbirkózni ennyi érzelmi viharral? Mit tettek azok, akiket nem viselt meg, ami történt a világban?

Ez az időszak még inkább rámutatott arra, hogy a mentális egészségünk, mennyire fontos tényező a mindennapok rutinjában, ahol sokszor kimerülve beesünk az otthonunkba a munka után, és a legutolsó dolog, amire gondolunk: önmagunk.

Túléltük az elmúlt időszakokat így vagy úgy, de érezzük, hogy ez így nagyon nincs jól. Kiutat keresünk, de nem tudjuk, merre induljunk el. Vagy erőnk sincs azon gondolkodni: hogyan tovább? Vagy eszünkbe sem jutott, hogy másként is meglehetett volna élni az elmúlt időszakot.

Azt gondoljuk: biztosan ez a normális, hiszen ugyanezt látom a családom többi tagján, a kollégáimon, sőt még a barátaimon is. Elhisszük, hogy „ilyen az élet”, „így működnek a dolgok a világban”.

Ha szerencsénk van, akkor láthatunk a közvetlen környezetünkben más példát/példákat. Olyan embert vagy embereket, akik testileg, lelkileg és szellemileg mindig (vagy a legtöbb esetben) jól vannak. Jól érzik magukat a bőrükben, mosolyognak, vidámak és boldogok.

Talán még meg is kérdezzük őket: mi a titkod, hogy mindig jól vagy? De lehet, hogy eszünkbe sem jut megkérdezni, mert már megszoktuk, hogy az „élet valakinek citromot oszt, valakinek pedig a képességet, hogy a citromból is limonádét tud készíteni”.

Pedig van másik út is, mint amit eddig megtapasztaltál. Vannak más lehetőségek is, mint amit eddig láttál. Vannak módszerek és eszközök, amelyekkel könnyebben ki tudsz jönni egy-egy ösztönző kihívásból, és vannak lehetőségek arra, hogy mentálisan felkészülj egy-egy érzelmi viharra.

Meg tudod tanulni, hogyan kell a „citromból limonádét készíteni”. Fel tudsz készülni egy-egy újraértelmezett célra. Képes vagy mentálisan megerősödni, és fel tudod fedezni a csodálatos elméd gondolkodásmódjának a hosszútávú következményeit, amely alapot adhat arra, hogy képes legyél másként is tekinteni az előtted álló ösztönző kihívásokra.

Meghozni a döntést, hogy „elindulsz önmagad felé”, bármelyik nap megteheted. Nem kell ehhez új évnek lennie, hiszen életed bármelyik perce lehet „egy új év”.

Azt hogy ki számodra a megfelelő segítő, milyen könyvet/blogot kezdj el olvasni, milyen tanfolyamra/tréningre menj el, melyik videót nézd meg, ha el akarsz indulni az önismereti utadon, nem tudom. Hallgass a megérzéseidre és biztosan meg fogod találni azt a segítséget és/vagy segítőt, amire vagy akire éppen szükséged van.

Bátorítalak, hogy hozd meg azt a döntést, hogy felépítesz önmagadnak egy olyan sorsot, amire mindig is vágytál, amelyeknek az alapját a gondolkodásmódod hosszútávú következményeinek a megismerése fogja jelenteni, amely meg fogja neked adni a testi, lelki és szellemi egészséget.

 

Jó utat önmagad felé!

 

Tánczos Lívia

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé című könyvről

„Vannak emberek, akikkel öröm találkozni. Kedvet, derűt, erőt sugároznak. Átszínezik a felhőket. Magukba gyűjtik és szétszórják a nap sugarait. Lívia ilyen ember. Könnyed lazasággal, optimizmussal, magabiztosan halad az úton. Az ő Útján. Ezen a köves és nehéz, de csodákkal teli Úton. Ami a mi Utunk is.

Amikor leülök vele beszélgetni, vagy akár csak néhány percre véletlenül összefutok vele, mindig képes rá, hogy jelentősen megemelje az életkedvszintemet. Pár mondat, egy-két erőt adó kérdés, és azt veszem észre, hogy a bennem rejtőzködő bosszankodások, sajnálkozások, aggódások helyére elfogadás, hála és motiváció fészkeli be magát.

Ez a könyv egy nagy találkozás. Nemcsak Líviával, hanem önmagunkkal is. Egy jóízű beszélgetés, amely a szavak erejével sebeket gyógyít, és a lelket magasba emeli. Mint a főnixmadár.

Köszönöm, hogy elolvashattam még megjelenés előtt. Óriási élmény volt. A „világ második legjobb könyve” címen immár két könyv osztozik. De persze ez csak az én személyes, szubjektív és (nem is kicsit) elfogult véleményem, szóval, szépen kérek mindenkit, hogy ne tessék hinni nekem ebben. Inkább tessék róla meggyőződni.”

Piroska Ferenc, tanár