Byron Katie: Négy kérdés

Nagyon szeretek olvasni, mert az elmúlt 26 évben több száz könyvet kiolvastam és tudom, mennyit lehet fejlődni az olvasással.

Ma a 21. században, amikor már otthonról bármit meg lehet tanulni, akkor csak egy döntés kérdése, hogy szeretnénk-e fejlődni és tanulni, mert rengeteg információhoz hozzáférhetünk, akár ingyenesen is az interneten. Nagyon sok segítőnek vannak blogjai, vagy ingyenes anyagai, amelyek segítséget jelenthetnek a számodra az önmagadhoz vezető úton.

Íme néhány idézet Byron Katie Négy kérdés című könyvéből:

Kizárólag az okoz szenvedést, amikor olyan gondolatnak hiszünk, amelyik szembehelyezkedik a tényekkel. Amikor az elme tökéletesen tiszta, azt akarjuk, ami van.”

„A sztorik azok a felülvizsgálatlan, igazolatlan magyarázatok, amelyek megadják a dolgok és történések jelentését. Még csak rá se jövünk, hogy nem egyebek puszta kitalációnál.”

„Soha nem éltem még át olyan stresszt okozó érzést, amely nem abból született, hogy hamis gondolatokhoz ragaszkodtam. Valamennyi kellemetlen, gyötrő érzés mögött egy olyan gondolat lappang, amelyik nem igaz számunkra.”

„Mindaddig, amíg külső okokat keresnek – azaz azt képzelik, valaki vagy valami más az oka szenvedéseinek-, a helyzet reménytelennek tűnik. Ez a fajta gondolkodás ugyanis mindörökre a tehetetlen áldozat szerepébe kényszeríti önöket, aki egyedül szenved a földi Paradicsomban. Jöjjenek rá tehát a saját igazságaikra, ami fokonként felszabadítja majd önöket.”

„Ha belekontárkodom a más dolgába, az egész ezzel járó feszültséget a nyakamba veszem. Aztán az orvosok fekélyt, magas vérnyomást vagy rákot állapítanak meg nálam… az egész bagázst. Az elme meg makacsul ragaszkodik a hiedelmeihez, és egész rendszert alkot, hogy fenntartsa az első hazugságot.”

Biztatlak, hogy olvass sokat, és indulj el bátran önmagad felé.

 

Tánczos Lívia

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A SikerÚtja titkos lépései című könyvről

"Mint párkapcsolatfejlesztési tanácsadó, ajánlom szeretettel a könyvet mindenkinek, aki jobb, boldogabb, sikeresebb életet szeretne élni. Lívia kiválóan összefoglalta mindazt, amit legtöbben hosszú évek tapasztalatával, előadásról-előadásra járva, tréningek - kis túlzással - százain való részvétellel tudtunk csak elsajátítani. Mindig a saját tapasztalat a legerősebb, de ha Te szeretnél időt és pénzt spórolni, azt kívánom, legyen erőd és kitartásod megfogadni Lívia szeretettel teli és jó szándékú tanácsait!"

Hozbor Vanda, párkapcsolatfejlesztési tanácsadó