Gondolkodásmódunk hatásai az egészségünkre

Gondolkodásmódunk hatással van az egész életünkre, meghatározza a reakcióinkat a körülöttünk lévő eseményekre, történésekre.
Ma az egészségre gyakorolt hatásáról szeretnék egy kicsit írni.

Hiszem, hogy a betegségek minimum 90%-a lelki eredetű, de ez még 90%-nál is több lehet. Ha negatívan gondolkodunk az életünkről, a körülményeinkről, a családunkról és leginkább saját magunkról, akkor sokkal hamarabb fogunk bevonzani különféle betegségeket.

Évek óta figyelem magam és a körülöttem lévő embereket, és mindig azt tapasztaltam, hogy ha valamilyen konfliktus vagy lelki válság történt velem vagy a körülöttem élőkkel, akkor az valamilyen betegség formájában megjelent az életünkben.
Nagy segítséget jelenthet, ha tisztában vagyunk vele, hogy utána tudunk nézni különböző könyvekben, vagy az interneten, hogy „mit árul el a betegségünk”. Az első lépés minden alkalommal az kell legyen, hogy utána olvasunk, miért is lettünk betegek. Sok esetben egyértelmű, hogy egy munkahelyi probléma, vagy párkapcsolati nehézség áll a betegségünk mögött. Az is előfordulhat, hogy valamilyen konfliktus tudat alatt emészt minket, de elnyomjuk a tudatos gondolkodásunkkal, és nem is értjük, miért vagyunk már megint ilyen állapotban.
Sajnos az orvosoknak, mivel „nagyüzemben” dolgoznak, nincs idejük és valószínűleg energiájuk sem kikérdezni a betegeket, hogy mi a problémájuk valódi oka. Ha a tüneteket gyógyszerekkel elnyomjuk, attól még nem gyógyulunk meg, a betegség addig fog visszatérni, amíg lelki szinten nem oldottuk meg a problémánkat vagy más néven a megoldandó feladatainkat (mivel probléma nem létezik, csak megoldandó feladat).

Amíg van rá módunk és lehetőségünk, mindig alternatív módszerekkel kezdjük a terápiát. Ha időben elcsípjük a betegséget, akkor a téli megfázásos tüneteket 2-3 nap alatt tudjuk enyhíteni.

Én mindig a C-vitaminnal és a fokhagymával kezdem a tünetek legelső jelentkezésekor. Ezért sem engem, sem a családomat nem sűrűn látja az orvos, még télen sem. Sajnos vannak esetek, amikor orvosi segítségre van szükségünk, de emellett is mindig törekedjünk egyéb természetes gyógymódokat is igénybe venni.

Ha pozitívan gondolkodunk, törekszünk arra, hogy meglássuk a jót mindenben, akkor kevesebbet fog minket megtalálni a betegség. Olyan, mintha egy láthatatlan védő páncélunk lenne, amiről minden vírus és baktérium lepattan. Ha megváltoztatjuk a hozzáállásunkat a dolgokhoz, akkor nem fog megtalálni minket az influenza, a torokfájás, a megfázás…

A Mi kezünkben van a döntés szabadsága, hogy pozitívan vagy negatívan gondolkodunk, hogy meglátjuk a dolgok jó oldalát, vagy csak a nehézségekre koncentrálunk.

 

Tánczos Lívia

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé című könyvről

„Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy elsők között olvashattam a könyvet!
Számítógépen keresztül olvastam, és ha lett volna a monitoron egy kamera, az azt vette volna fel, hogy ‒ végig széles mosollyal az arcomon ‒ kitartóan bólogatok.

Kiváló írásnak tartom, mert az olvasó úgy érezheti magát közben, mintha bensőséges párbeszédet folytatna az íróval egy jó latte macchiato mellett. Lívia őszinte és közvetlen hangnemével igazán közel tud kerülni az olvasóhoz, amiről én azt gondolom, hogy nem tanítható, hanem egy olyan képesség, amivel csupán kevesen rendelkeznek.

Ugyanakkor a szó legnemesebb értelmében egyszerű, valóban »emberi nyelven« íródott, emiatt mindenki számára könnyen érthető, még azok számára is, akik a kezdő lépéseiket teszik meg önmaguk felé.

Kedvenc részem a Szeresd és tiszteld önmagad! című fejezet, amelyben bárki meglelheti a választ a saját hogyan?-jára. Úgy érzem, hogy nagyon-nagyon sok embernek el kellene olvasnia ezt a könyvet! Méltó útitársa lesz az olvasónak az önmaga felé vezető úton!”

Szeretettel: Hajdú Kata, önismereti tanácsadó