Gyermekeid példaképe vagy!

 

 

Mi szeretnél lenni a gyermekeid számára? Követendő példa? Vagy negatív lecke?

Gondolkoztál már valaha rajta, mekkora a felelősséged a gyermekeid életében? Eszedbe jutott valaha, hogy mindent lemásolnak, amit csak csinálsz? Tudtad, hogy helyesnek hisznek mindent, amit csak csinálsz, gondolsz vagy érzel?

Ha önbizalommal teli, magabiztos, boldog és elégedett gyermekeket és unokákat szeretnél, akkor elsőnek neked kell önbizalommal teli, magabiztos, boldog és elégedett életet élned. Nagyon nagy felelősséged van abban, mit látnak tőled. Figyelnek Téged folyamatosan a gyermekeid és elhiszik, hogy az a helyes és követendő, amit Te csinálsz. Úgy gondolják, amit anya vagy apa csinál, gondol vagy érez az jó, tehát követendő példának fogják tekinteni.

Ha Te pozitív beállítottságú és gondolkodásmódú vagy, 100% felelősséget vállalsz az életedért, vállalod a tetteidért a következményeket, képes és hajlandó vagy tanulni és fejlődni, boldog és kiegyensúlyozott vagy, becsületesen és tisztességesen éled az életed, akkor jó eséllyel ezek a dolgok lesznek a minimum, amit ők is el szeretnének érni az életben.

De ha Te mindenben csak a rosszat látod meg, szidod a körülményeket, minden felelősséget másra hárítasz, nem tudsz örülni az apró dolgoknak, nem találtad meg a lelki békédet, folytonosan elégedetlen vagy, az áldozat vagy a mártír szerepét játszod, és sajnáltatod magad, akkor a gyermekeid úgy fogják gondolni - jó eséllyel-, hogy ez a helyes viselkedésmód.

Milyen gyermekeket és/vagy unokákat szeretnél magad körül? Vidámat? Szomorút?

Milyen életet szeretnél a gyermekeidnek? Önbizalommal telit? Depressziósat?

Milyennek szeretnéd látni őket? Sikeresnek? Bizonytalannak?

Neked kell elsőnek jó példával, követendő példával a gyermekeid előtt járnod!

Neked kell elsőnek önbizalommal telinek lenni!

Neked kell elsőnek jól érezned magad a bőrödben! MOST!

Neked kell elsőnek következetesen és kitartóan menni az álmaid, a vágyaid és a céljaid után!

Mutass életed legnagyobb Csodáinak olyan példát, amit szívesen követnek!

Mutasd meg nekik, hogy bármikor, bárki a saját kezébe veheti az élete irányítását!

Mutasd meg nekik, hogy mennyivel egyszerűbb az élet, ha jól érzik magukat a bőrükben!

A gyermekeink számára a legfontosabb az érzelmi biztonság! Sokan úgy gondolják, hogy pénzzel kompenzálhatják azt a minőségi időt, amit jó volna, ha eltöltenének életük értelmeivel. Pedig nekik legtöbbször leginkább szeretetre van szükségük, hogy érezzék biztonságban vannak, nem pedig egy érzelmi háborúban akarnak felnőni, ami lehet válás, vagy a szülők belső konfliktusai miatt is. Hiszen nem kell elmondanunk nekik, mit gondolunk vagy érzünk, mert a szuper kis szenzorjaikkal úgy is pontosan tisztában vannak azokkal a dolgokkal, ami körülöttük történik.

Ezért fontos, hogy pozitív, jó példával járjunk elől a gyermekeink előtt, hogy amikor felnőnek azt mondják: „Olyan szeretnék lenni, mint a szüleim voltak!”

 

Tánczos Lívia

gondolkodásmód tanácsadó

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A SikerÚtja titkos lépései című könyvről

„Sikerkönyvek tucatját olvastam el személyes és szakmai érdeklődésből az elmúlt 12 évben, Lívia mégis nemcsak, hogy újat adott könyvével, hanem teljesen új megközelítésbe helyezte a boldog, sikeres élet lényegét. Összetett, lényegre törő, alapos, elmét és szívet megmozgató olvasmány. A sikerútja titkos lépései, ami figyelembe veszi és egységként kezeli az életben vállalt szerepeinket az egyéntől egészen a szülőig. Gyakorlatias, újító könyv, amely már inkább mondható egy tankönyv és egy gyakorlati munkafüzet csodás egybeolvadásának, helyes értékrend- és életmódtankönyvnek. Az Olvasó már az első oldalak után érzi, nem maradhat kívülálló, hiszen ez a könyv az elejétől fogva nemcsak Neki, hanem Róla szól. Feszegeti komfortzónáját, segít túllépni félelmein, megismerni önmagát, megerősíteni önbecsülését és cselekvésre késztet életcélja megtalálásához és véghezviteléhez. Imádtam az erőt adó, elgondolkodtató kérdéseket, feladatokat, amik megdolgoztattak, megkérdőjelezték az általam eddig kikövezett út helyességét, irányba raktak, javaslatokkal láttak el, és útmutatást adtak. Inspiráló történetei megindítóak és cselekvésre ösztönöznek, fókuszba tesznek és folyamatban tartanak. Ne készülj gyorsolvasásra! Olvasd a könyvet inkább fejezetről fejezetre. Gondold át a javaslatokat, válaszold meg a kérdéseket, végezd el a feladatokat és figyeld magadban a hatást, mert az átütő lesz.”

Molnár Andrea, coach, HR szakember