Máté Gábor: Szétszórt elmék

Egy újabb gyöngyszemre akadtam, amelyet kötelező olvasmányként adnék mindenki kezébe.

Dr. Máté Gábor 1944-ben született Budapesten, családjával 1957-ben vándorolt ki Kanadába. Célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a betegségek tágabb összefüggéseire. Ő maga is és gyermekei is figyelemhiány zavarosok, ezért is tud hitelesen beszélni a témáról.

Alapvetően az ADHD-s gyerekek és felnőttek miatt kezdtem el olvasni, de ez a könyv sokkal több ennél.

A figyelemzavar sok mindenkinél jelen van, még ha nem is tud róla az illető. Az okainak a feltárása pedig közelebb visz a megoldáshoz.

Máté Gábor a könyvében a következő kérdésekre keresi a választ: Népbetegség a figyelemhiány zavar és a hiperaktivitás? Vagy csak a gyerekek szenvednek tőle? Honnan ered, és hogyan gyógyítható?

Néhány részlet a könyvből:

„… az emberek tévedhetetlen ösztönnel találják meg maguknak azt a párt, akinek a tudattalan szorongási szintje éppen olyan, mint az övék, aki tükrözi a működési zavaraikat, és aki minden feldolgozatlan érzelmi fájdalmukat a felszínre tudja hívni.”

„Igazak vagy sem, a figyelemhiány zavar és egyéb problémák szigorúan genetikai magyarázatainak is megvan a maguk bája. Könnyen érthetők, társadalmilag konzervatívak és pszichológiailag megnyugtatók. Nem vetnek fel kényelmetlen kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy a társadalom és a kultúra vajon miként rombolja tagjainak egészségi állapotát, sem arról, hogy vajon az ember családi élete milyen hatással van fiziológiai és érzelmi berendezkedésére.”

„A gyermek agyfejlődésére óriási hatást gyakorol az a csalási környezet, amelyben élete első néhány évét tölti. Nyilvánvaló, hogy az agy/elme problémái, így a figyelemhiány zavar is sokkal nagyobb valószínűséggel fejlődik ki olyan családoknál, amelyekben a szülők maguk is viselkedészavarral vagy pszichológiai problémákkal élnek.”

„Akárcsak a hiperérzékeny műszerek, az érzékeny gyermekek a környezetük pillanatnyi érzelmi változásait is észlelik és rögzítik. Ez nem választás kérdése; az idegrendszerük sajátosságából fakad. Olyan ez, mintha minden irányba láthatatlan antennáik meredeznének, amellyel a környezetükben jelentkező pszichikai jelenségeket felveszik és a testükbe vezetik.” 

Ajánlom mindenkinek ezt a nagyszerű könyvet.

 

Tánczos Lívia

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé című könyvről

„Ez a könyv hozzásegít egy teljesebb, őszintébb, érthetőbb élethez. Rávezet, hogy ha nyitottak vagyunk és elfogadunk bizonyos gondolati mintákat, látásmódot, értékrendet, akkor könnyebben megértjük és elfogadjuk a környezetünkben élő embereket, valamint az életünk nehéz és fájdalmas történéseit, hogy mindennek oka van, volt és lesz, hogy ezek által fejlődünk és erősödünk. Az élet szép és jó, s mindannyiunknak helye van benne, és mindannyiunknak van lehetősége, hogy így is érezzük. Köszönöm!”

Horváthné Tánczos Rita