Mi akadályoz abban, hogy a bőséget válaszd?

Sokan elhitték, hogy a szegények jók és nemesek, míg a gazdagok rosszak és gonoszak. A tudatalattiban lévő hitrendszereink megakadályozzák, hogy gazdagok legyünk, hogy több pénz érkezzen az életünkbe. Vagy ha több pénz is érkezik, akkor gyorsan „eltapsoljuk”.

Nézzünk egy tipikus történetet, ami nagyon sok mindenkire jellemező:

Tegyük fel, hogy Főnixünk „átlagos” családban nőtt fel és most is „átlagos” körülmények között él. Megteremtette ugyanazt a családi mintát, amit látott a környezetében, de se többet, se kevesebbet. Dolgozik „keményen” nap, mint nap és örül, ha egy évben egyszer el tud menni a családjával nyaralni. Minimális megtakarításai vannak és tulajdonképpen egyik hónapról a másikra él. Valamilyen okból kifolyólag minden hónapban „eltapsolja” az összes pénzt a pénztárcájából és alig várja, hogy hónap elején megkapja a fizetését. Előfordult már, hogy munkahelyet váltott és több fizetést kapott, de akkor is ugyanúgy eltűnt a pénz hónap végére. Vagy megtörtént, hogy több pénzhez jutott, de akkor meg bevállalt vagy vett egy jobb és nagyobb valamit, amivel a pénznek megint csak nem volt látszata. Vagy folyamatosan hitelre vásárol különböző műszaki eszközöket, telefont, új autót – ezek ugyebár a negatív megtakarítások – amelyekkel megint csak nincs előrébb pénzügyi szempontból.

Vagyis a lényeg: mindig egy bizonyos pénzügyi szinten él Főnix. Ha véletlenül lehetne is egy picivel több vagy jobb a helyzet, akkor „rossz” pénzügyi döntéseket hoz, hogy azon a szinten éljen, amit Ő bekódolt a kisfejecskéjében. A tudatalattijában lévő hiedelemrendszerek megakadályozzák abban, hogy a bőség beköszöntsön az életébe.

A SikerÚtja titkos lépései  című könyvemben így írok erről:

„…Az anyagi problémáink a pénzzel kapcsolatos önkorlátozó hiedelmeinkben gyökereznek. Sajnos legtöbbször ezek az önkorlátozó hiedelmek a tudatalattinkban rejtőznek, és fogalmunk sincs arról, hogy ezek irányítanak bennünket. Olyan mély, gyerekkori gyökerei vannak, amire már nem is emlékszünk: elfelejtettük, miket mondtak nekünk a szüleink, a tanáraink vagy a szomszédaink, pusztán jóindulatból. Ezek a megjegyzések, tanácsok, szófordulatok mind-mind ott ragadtak a tudatalattinkban.

Például:

  • A pénz a bűn melegágya.
  • A gazdag emberek rosszak.
  • Nem lehet mindenki gazdag.
  • Nem juthat mindenkinek elég pénz.

Sajnos ezeket még a filmek is sulykolják belénk, ahol a gazdag embereket gonosznak, rossznak vagy boldogtalannak állítják be, esetleg rossz célra használják benne a pénzüket.

Tipikus példa erre a Titanic című film, ami a gazdagokat pontosan ebből a szemszögből mutatja be. A film végig azt sulykolja, mennyivel jobb szegénynek lenni, mert a szegények boldogabbak, vidámabbak és nemesebbek. Nem ok nélkül lett minden idők egyik sikerfilmje. Nagyon figyelj oda, mit engedsz be a tudatodba! Ne engedd meg, hogy ezek a filmek programozzák a tudatalattidat!

A környezetünkben is láthatunk olyan gazdag embereket, akiknek a viselkedését elítéljük, és tudat alatt attól félünk, ha mi is gazdagok lennénk, akkor ugyanúgy kifordulnánk magunkból. Az ilyen embereket látva úgy gondoljuk, a pénztől váltak olyanná, amilyenek, pedig nem a pénz a hibás…

…Mivel az önkorlátozó hiedelmeket elhisszük, tudat alatt olyan dolgokat fogunk tenni, amikkel bebizonyítjuk saját magunknak, hogy ezek az állítások igazak. Vagyis, mivel félünk gazdagnak lenni, így még ha véletlenül pénzhez is jutunk, gyorsan eltapsoljuk a teljes összeget, nehogy olyan emberré váljunk, mint amilyen kép él a fejünkben a gazdagokról. Hangsúlyozom még egyszer, ezek tudat alatt működnek.

Harv Eker így ír a pénzről: „A pénznek is megvan a maga titkos lélektana. Csak a legtöbben nem tudnak róla. Ezért van az, hogy az emberek zöme soha nem képes anyagi sikereket elérni. A pénzhiány önmagában nem probléma, pusztán tünete a bennünk zajló folyamatoknak.” Vagyis az anyagi helyzeted pontosan visszatükrözi azt, ahogyan a pénzről gondolkodsz.

Tehát a legelső lépés, hogy felismerd, milyen tudatalatti önkorlátozó hiedelmeid vannak! Gondold végig, hogyan gondolkodsz a pénzről. Mit mondtak a környezetedben a gazdag emberekről? Hogyan gondolkodsz a gazdagokról? Mit gondolsz magadban, amikor meglátsz egy tehetős személyt? Mit érzel, ha meglátsz egy nagyon drága, luxus kategóriájú autót? Figyeld meg a reakcióidat! Ha negatívak, akkor tudat alatt biztosan mélyen elítéled a pénzt, a gazdagságot és a jólétet!…”

Tehát valamilyen szinten a félelmeink, hogy kifordulunk magunkból, ha több pénzünk lesz az „átlagnál” megakadályoz minket abban, hogy a bőség beköszöntsön az életünkben, hogy ne legyünk átlag felettiek. Nem merjük a több pénzt választani, mert nem a megfelelő kép él a fejünkben a gazdagságról és a gazdag emberekről.

fonixmadar9

Vajon mikor hitted el, hogy a pénz „rossz” dolog?

Vajon mikor hitted el, hogy a gazdag emberek gonoszak?

Vajon kinek a gondolatai ezek? A Tiéd? Vagy valaki másé?

Vajon miért gondolod azt, hogy a szegény és „átlagos” emberek nemesebbek?

Vajon ki hitette el veled, hogy azok az emberek, akik pénzhez jutnak kifordulnak önmagukból?

Vajon miért gondolod azt, hogy Te is ilyenné válnál?

Vajon mikor döntötted el, hogy Te soha nem leszel gazdag?

Vajon mi akadályoz meg abban, hogy a bőséget válaszd?

Vajon mernéd valaha választani a pénzt, a bőséget, a gazdagságot?

Vajon mikor lennél hajlandó a pénzzel kapcsolatos negatív gondolataidat, hitrendszereidet semmissé és nem megteremtetté tenni?

Vajon mi az a sztori, aminek jobban hiszel, hogy ne tudd a jólétet választani?

Vajon kinek a sztoriját éled újra, meg újra, hogy bebizonyítsd neki és önmagadnak, hogy igaz a bőségről elhitt negatív gondolkodásmódod?

Vajon miért nem tudsz egy bizonyos anyagi szintet átlépni?

Vajon mikor hitted el, hogyha több pénzed lenne, akkor már nem lennél önmagad?

fonixmadar10

Mi lenne, ha hajlandó lennél a hitrendszereidet felülvizsgálni?

Mi lenne, ha bíznál önmagadban, hogy Te ember tudsz maradni sok pénzzel is?

Mi lenne, ha eltörölnél, semmisé tennél, és nem teremtetté tennél minden esküt, fogadalmat és ígéretet, amit a gazdagságtól való félelmedben tettél, hogy ne tudjon a bőség beáramolni az életedbe?

Hogyan lehetne már most több pénzed?

Mi lenne, ha hajlandó lennél befogadni a bőséget?

Mi lenne, ha hajlandó lennél választani a pénzt?

Hány helyről kaphatnál pénzt, amire még eddig nem is gondoltál?

Hány helyről fogadhatsz pénzt, ahonnan eddig még nem fogadtál?

Hajlandó lennél megengedni magadnak a gazdagságot, a pénzt, a bőséget?

Meg tudnád végre engedni magadnak a jólétet?

Mi kellene ahhoz, hogy végre legyen pénzed?

Mi lenne, ha megengednéd a végtelen énednek, hogy kiemeljen a korlátozó elméd és hiedelemrendszereid fogságából?

Mernéd-e egyáltalán a jólétet választani, ami olyan életet tenne lehetővé a számodra, amiről eddig még álmodni sem mertél?

Mi más lehetséges?

Hogyan lehetne ez még ennél is jobb?

Biztosan lehetne még sok, sok kérdést feltenni a témával kapcsolatban, de szerintem már ennyi is elég, hogy megvilágítson egy másik nézőpontot.

Hiszen ez is csak egy érdekes nézőpont…

 

Tánczos Lívia

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

„Tánczos Lívia könyve, A SikerÚtja titkos lépései nem egy egyszerű útmutató. Olyan dolgokat ír le, amik mindenkinek fontosak és irányadóak lehetnek, ugyanakkor ráébreszti az embert arra is, mennyi mindenben lehet és kell is még fejlődnie. De nem csak 'megmondja a tutit', hanem kézen fogva, támogatva végigvezet az úton, amit mindenkinek magának kell bejárnia, legyen főállású anya vagy akár egy jól menő vállalkozás tulajdonosa. Elvezet egy útkereszteződéshez, megmutatja a lehetséges utakat, azok következményeit, de aztán otthagy, hogy magad hozd meg a döntést és járd végig a választott ösvényt. Lívia hatalmas mennyiségű tudást és élettapasztalatot ad át, amit képes volt könnyen érthetővé és jól követhető rendszerré formálni. Ha valaki valóban meg akarja változtatni az életét, íme, itt a segítség, hogyan is lehet.”

Szabó Eszter, pszichológus