Mi az oka annak, hogy nem éred el a céljaid?

Azért nem érik el az emberek, amit akarnak, mert nem döntik el, hogy valójában, mit is akarnak.

Vegyünk egy egyszerű példát: otthon vagy és megéheztél, kinyitod a hűtőt, látod, hogy üres. Mit teszel?

Kiposztolod a Facebook-on, hogy üres a hűtő, és valószínűleg éhen fogsz halni? Elkezded sajnálni magad, hogy milyen szerencsétlen is vagy, mert üres a hűtőd? Felhívod anyukádat, hogy elpanaszold neki, milyen nyomorult is vagy, mert üres a hűtöd? Elmész a legjobb barátodhoz/barátnődhöz és elkezded hosszasan ecsetelni, hogy az üres hűtőd áldozata vagy, mert nem termelődik benne újra és újra étel? Bosszúból elkezdesz koplalni, mert nehogy már az üres hűtőd mondja meg neked, hogy dolgod van a botban?

Vagy felméred reálisan: üres a hűtő. Eldöntöd, hogy Te bizony nem akarsz éhen halni, ezért elmész a boltba bevásárolni.

Melyiket szoktad tenni?

Biztos vagyok benne, hogy senki számára nem kérdéses, melyiket teszi.

Az összes többi céljainkkal, álmainkkal és terveinkkel is ugyanígy kellene tennünk.

Térjünk vissza az előző példánkhoz és bontsuk lépésekre.

 1. Létrejött egy hiányállapot: üres a hűtő.
 2. Létrejön egy vágyott állapot: étel kellene a hűtőbe. Vagyis változtatni szeretnél az üres hűtő állapotán.
 3. Mit is szeretnék valójában enni? Mik azok a nélkülözhetetlen ételek, amelyeket meg kell vennem?
 4. Leülsz gondolkodni.
 5. Elkezdesz egy listát írni.
 6. Eldöntöd, melyik boltba szeretnél vásárolni.
 7. Felöltözöl.
 8. Felszállsz a buszra, vagy beülsz az autódba és fejben megtervezed, milyen útvonalon jutsz el a kedvenc bevásárlóhelyedre.
 9. Bemész a boltba, veszel egy kosarat és gondosan megválogatod, mit teszel a kosaradba.
 10. Kifizeted az ételt.
 11. Hazamész.
 12. Eszel.

Ezekhez a lépésekhez hoznod kell egy döntést, hogy megvalósuljanak, hiszen, ha nem jutsz el az utolsó pontig, akkor nincs értelme az egésznek, mert ugyanúgy éhen halsz, mintha az előtte lévő lépéseket meg sem tetted volna.

A céljaid, az álmaid és a terveid elérésnek az útja ugyanez. Ugyanígy lépésekre lehet bontani, mint ezt az egyszerű bevásárlást, azért is írtam ezt, mert ezt mindenki naponta vagy hetente megteszi úgy, hogy nem is gondolkodik rajta, mennyi lépésből és döntésből áll ez az egyszerű folyamat. De ez mindig egy igénnyel kezdődik, a VÁLTOZTATÁS igényével.

Vagyis ráébredsz arra, hogy az életed bizonyos területén változtatni kellene, mert különben beláthatatlan negatív következményei lesznek. Rádöbbensz, hogyha az életed a szokásos mederben folyik tovább, akkor ki fog csúszni a kezedből az irányítás, elveszted önmagad és az egyéniséged. Szembesülsz vele, hogyha több jó dolgot szeretnél a tapasztalataid részévé tenni, akkor másként kell cselekedned, mint eddig. Felismered, hogy életedbe még több jó dolgot tudsz beletenni egy kis tudatossággal.

Addig, amíg a változtatás igénye fel sem bukkan az életedben addig esélyed sincs arra, hogy az álmaid, a terveid és a céljaid megvalósuljanak.

Addig, amíg azt hiszed, hogy minden, ami körülötted van az a normális és természetes, addig esélyed sincs arra, hogy a régóta titkolt álmaid,  terveid és céljaid megvalósuljanak.

Addig, amíg nem veszed a bátorságot, hogy szembenéz az előtted lévő ösztönző kihívásokkal, addig esélyed sincs arra, hogy valaha is elkezdj tenni valamit az álmaidért, a terveidért és a céljaidért.

Addig, amíg megelégedsz azzal, ami jelenleg az életedben van, nincs igényed még több pozitív tapasztalásra, addig minden marad változatlan. Ami nem gond, ha Te boldognak, elégedettnek és kiteljesedettnek érzed az életed.

Addig, amíg Te nem hozol egy döntést, hogy változtatni szeretnél bizonyos dolgokon, vagy nem hozol egy döntést, hogy megvalósítod egy tervedet, addig semmi sem fog változni az életedben.

 

A kulcs önmagadhoz Te vagy!

 

A Te döntésed szükséges ahhoz, hogy változások történjenek az életedben!

 

Jó utat önmagadhoz!

 

Szeretettel: Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, önismereti tréner

 

Könyvrendelés:

http://sikerutja.hu/sikerutja-titkos-lepesei/

http://sikerutja.hu/fonixmadar/

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései és A Főnixmadár újjászületése című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

„Tánczos Lívia könyve, A SikerÚtja titkos lépései nem egy egyszerű útmutató. Olyan dolgokat ír le, amik mindenkinek fontosak és irányadóak lehetnek, ugyanakkor ráébreszti az embert arra is, mennyi mindenben lehet és kell is még fejlődnie. De nem csak 'megmondja a tutit', hanem kézen fogva, támogatva végigvezet az úton, amit mindenkinek magának kell bejárnia, legyen főállású anya vagy akár egy jól menő vállalkozás tulajdonosa. Elvezet egy útkereszteződéshez, megmutatja a lehetséges utakat, azok következményeit, de aztán otthagy, hogy magad hozd meg a döntést és járd végig a választott ösvényt. Lívia hatalmas mennyiségű tudást és élettapasztalatot ad át, amit képes volt könnyen érthetővé és jól követhető rendszerré formálni. Ha valaki valóban meg akarja változtatni az életét, íme, itt a segítség, hogyan is lehet.”

Szabó Eszter, pszichológus