Pillangóeffektus

„A pillangóhatás vagy pillangóeffektus kifejezés magába foglalja a kiindulási tényezők fontosságát a káoszelméletben. Az alapelv az, hogy egy kaotikusan viselkedő állapotjelzővel bíró dinamikus rendszerben, a kezdeti feltételek apró változásai véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén, nagymértékben megváltoztathatják a rendszer hosszútávú működését. Az elv népszerű és elterjedt, de pontatlanul és túlzóan idézett megfogalmazásai szerint „egy pillangó egyetlen szárnycsapása a Föld egyik oldalán tornádót idézhet elő a másikon”.” Forrás: Wikipédia

A pillangóhatás elmélet szerint tehát, ha egy kicsit megnézzük más szemszögből, mit is jelenthet, akkor rájövünk, hogy bár icike-picike pontok vagyunk, mégis képesek vagyunk változásokat előidézni a világban.

A lényeg pedig: ÉN vagyok képes VÁLTOZÁSOKAT előidézni!

Nem a társam, nem a szomszéd, nem a szüleim, nem a gyermekem, nem a testvérem, nem a főnököm, nem a kollégám, nem a kormány, hanem csak és kizárólag ÉN. Ehelyett mit tesznek folyamatosan az emberek? Meg akarják változtatni a körülöttük lévő embereket! A velük történő dolgokért másokat hibáztatnak. Hárítanak, kivetítik a dühüket másokra.

A változásnak belőled kell kiindulnia. Ha más körülményeket szeretnél teremteni az életedben, akkor először neked kell változnod. Erről szól a példamutatás!

Hiszen, hogyan is mondhatná az az orvos a betegének, hogy ne dohányozzon, aki maga is cigizik. Hogyan is mondhatná az a főnök a beosztottjainak, hogy ne lopjanak, aki maga is elteszi, amiről úgy gondolja jár neki, fizetés nélkül. Hogyan is mondhatná az a szülő a gyerekének, hogy ne hazudjon, aki rendszeresen becsapja a gyermekeit. Hogyan is mondhatná az a pedagógus a gyerekeknek, hogy ne üvöltsetek, aki maga is az ordítást használja a fegyelmezésre. Hogyan is mondhatja az az ezospirimókuska az embereknek, hogy szeresd és tiszteld önmagad, aki nem is tudja, hogyan kell ezt tenni. Hogyan beszélhet valaki önbecsülésről és önbizalomról, miközben amiről beszél nem alkalmazza a saját életében. Hogyan is szeretnél bárkit is megváltoztatni addig, amíg Te magad nem vagy hajlandó 100% felelősséget vállalni az életedért és nem vagy képes változni.

Mindenki hatással van a körülötte élőknek az életére. Ilyen szempontból akár azt is mondhatnánk, hogy mindenki valamilyen szinten vezető. Hiszen a saját életének a példájával mutat valamilyen mintát, ami vagy követendő példaként, vagy negatív leckeként fog állni mások előtt.

Gondolkoztál már róla, hogy vajon Te, mint Szülő, milyen példát mutatsz a gyermekeidnek? Milyen követendő példát kellene mutatnia egy főnöknek? Milyen követendő példát kellene mutatnia egy beosztottnak? Milyen követendő példát kellene mutatnia egy orvosnak, ügyvédnek, pedagógusnak, eladónak, sofőrnek, takarítónak, stb.?

Melyek azok a fontos követendő értékek, amelyeknek a példamutatása fontos az életedben? Hiszen van rengeteg dolog, amivel kapcsolatban példát mutatunk. Mi a fontos a Te számodra? Pénz? Kapcsolatok? Gyerekekkel való bánásmód? Szeretet? 100% felelősségvállalás? Tisztelet? Becsületesség? Következetesség? Őszinteség? Korrektség? Éjjel-nappal bámulni a tévét? Órák hosszat az okostelefonod nyomkodni? Haverokkal inni? A hobbidnak élni? Megtartani az egyensúlyt a család, a hobbi, a haverok, stb. között?

Hiszen már most is a tetteid hangosabban beszélnek a szavaidnál. De dönthetsz úgy, hogy Te, mint egy kis pillangó tornádót idézel elő a világ másik felén. Dönthetsz úgy, hogy követendő példaként akarsz az emberek előtt állni, nem pedig negatív leckeként. Dönthetsz úgy, hogy bebizonyítod az életed példájával, hogy bárki képes a változásokra, a változtatásokra. Dönthetsz úgy, hogy végre 100% felelősséget vállalsz az életedért.

Hiszek abban, hogy bárki képes a saját környezetében pozitív példaként állni az emberek előtt. Hiszek abban, hogy bárki képes megváltozni. Hiszek abban, hogy együtt képesek vagyunk egy hatalmas tornádót előidézni a világban, ahol a legfőbb érték a SZERETET!

De ehhez az kell, hogy a változások tőled induljanak el!    

 

Tánczos Lívia

 

Könyvrendelés: http://sikerutja.hu/fonixmadar/

http://sikerutja.hu/sikerutja-titkos-lepesei/

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Szia! Szeretnék köszönetet mondani mindazért, amit tőled kaptam. Amikor leültünk beszélgetni, nem gondoltam, hogy egy ilyen csodás beszélgetés lesz belőle. Annyi erőt, és bátorságot kaptam. Nagyon magam alatt voltam, és a beszélgetésünk által kaptam megerősítést, hogy elinduljak a változás útján, és úgy érzem sikerült. Nagyon várom a könyved, hogy abból is erőt merítsek a továbbiakhoz. A barátaimnak is elmondtam, hogy kinek köszönhetem ezt a változást, és mindenki várja a könyved, hogy elolvassák. Nagyon szépen köszönök, még egyszer mindent, és a továbbiakhoz nagyon sok szerencsét, és sok sikert az életben!

Kelemen Aranka