Nézőpont
Minden csak nézőpont kérdése halljuk nap, mint nap. Pedig a mi szemszögünkből csak és kizárólag egy nézőpont van, és abból a szemszögből, ahonnan mi nézzük az élet nagy színházi előadását, mindig nekünk van igazunk, és csak a mi nézőpontunk a helyes.
Valóban???
Mi lenne, ha megpróbálnánk megérteni a másik ember nézőpontját néha napján? Mi volna, ha gyakorolnánk az empatikus képességeinket? Mi volna, ha közbeszólás nélkül meghallgatnánk azt akivel beszélünk, hogy megértsük az ő motivációit? Mi volna, ha csak hallgatnánk, és figyelnénk arra aki beszél vagy beszélni szeretne hozzánk? Mi volna, ha nem félnénk szembe nézni őszintén azzal a szeretett személlyel, aki megpróbálja elmagyarázni nekünk a saját nézőpontját, hogy meglássuk a bögre másik oldalát?
Minden csak nézőpont kérdése! Hogy más szemszögből és szempontból lássuk meg az eseményeket, a másik embert.
A kérdés csak annyi, hogy hajlandó vagy-e megismerni a másik ember motivációt? Nem tudhatod, hogy az akivel beszélsz, milyen életet él, min ment keresztül születésétől a találkozásotokig, nem tudhatod mit érez, mit tesz, hogyan gondolkodik, hiszen egyetlen egy napot sem "jártál az ő cipőjében", egyetlen egy napot sem éltél az ő bőrében. 
Ezek után milyen jogon mersz bírálatot mondani felette, vagy ítélkezni róla? Látod az ő mozgatórugóit? Látod az ő nézőpontját? Látod az ő motivációit? Látod az ő fájdalmát? Látod az ő örömét?
Nem???
Akkor próbálj meg őszintén közeledni hozzá, és próbáld meg megismerni az ő nézőpontját!
Ne ítélkezz! Semmi jogod nincs hozzá! 
Ne bírálj! Semmi jogod nincs hozzá!
Fogadd el a másik embert olyannak amilyen. Ha nem tetszik, amit látsz, akkor a szabad akarat jogán, bármikor dönthetsz úgy, hogy felállsz. De ezt lehet intelligensen, és lehet gerinctelenül is tenni. A szabad akarat jogán bármikor megválaszthatod, hogyan intézed az ügyeid.
Minden csak nézőpont kérdése!

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé című könyvről

„Ez a könyv hozzásegít egy teljesebb, őszintébb, érthetőbb élethez. Rávezet, hogy ha nyitottak vagyunk és elfogadunk bizonyos gondolati mintákat, látásmódot, értékrendet, akkor könnyebben megértjük és elfogadjuk a környezetünkben élő embereket, valamint az életünk nehéz és fájdalmas történéseit, hogy mindennek oka van, volt és lesz, hogy ezek által fejlődünk és erősödünk. Az élet szép és jó, s mindannyiunknak helye van benne, és mindannyiunknak van lehetősége, hogy így is érezzük. Köszönöm!”

Horváthné Tánczos Rita