Te is úgy érzed más vagy, mint a többiek?

Szoktad magad furacsodabogárnak érezni különböző helyzetekben vagy emberek között? Szoktad úgy érezni, hogy egy adott témáról Te teljesen másként gondolkodsz és vélekedsz, mint a nagy átlag körülötted? Szoktad úgy érezni, hogy kinéznek azért a társaságból, mert Te teljesen más szemszögből látod az adott eseményeket? Szoktad kellemetlenül érezni magad azért, mert másként viselkedsz, gondolkodsz és érzel, mint az átlag vagy azt elvárják tőled?

Ha igen, akkor megnyugtatlak teljesen normális, amit érzel. Sokszor elvárják tőlünk, hogy „beálljunk a sorba”. Abba a sorba, amit mások helyesnek és jónak vélnek. Elvárják tőlünk, hogy úgy cselekedjünk, viselkedjünk, érezzünk és gondolkodjunk, ami mások számára megfelelő, ami mások számára a komfortzóna.

Ha pedig Te vagy olyan „gonosz” és nem vagy hajlandó ebbe a sorba beállni, sőt még fel is borítod azt a rendszert, ami mások szerint „jó” – mert látod, hogy alapjaiban valaki nem megfelelő döntést hozott az adott dologról egyszer – akkor Te leszel a „főgonosz”.

Az emberek körülöttünk nem akarják, hogy azt a „biztonságos” rendszert bárki is felborítsa, ahol élnek. A komfortzónán belül kényelmes. Nem akarják, hogy Te másként gondolkodj, cselekedj, érezz és viselkedj, mint ők, mert akkor szembesítenéd őket azzal, hogy lehet másként is. Lehet egyszerűbben és könnyebben is, vagy lehet örömmel és vidáman is élni.

Nem akarják, hogy Te más légy, mint ők. Nem akarják, hogy Te új szabályokat hozz, mint a régiek. Nem akarják, hogy rávilágíts a rendszer gyenge pontjaira, mert elhitték azokat a hazugságokat, amelyek elhitették velük, miért is jó nekik úgy, ahogyan most van.

Ha pedig neked nincs kellő önbecsülésed és önbizalmad, akkor bizony be fogsz állni a sorba. Ha nem ismered önmagad és nem tudod ki is vagy valójában, akkor bizony be fogsz állni a sorba. Ha félsz attól nehogy megbánts valakit, akkor bizony be fogsz állni a sorba. Ha számodra fontos, hogy mit gondolnak rólad mások, akkor bizony be fogsz állni a sorba. Ha erős megfelelési kényszered van, akkor bizony be fogsz állni a sorba. Ha nem mersz kiállni önmagadért, önmagad mellet, akkor bizony be fogsz állni a sorba.

Abba a sorba, amit gyűlölsz és utálsz. Pedig mélyen legbelül érzed, hogy nem a megfelelő helyen vagy és nem a megfelelő emberekkel. Mélyen legbelül érzed, hogy Te nem ezt akarod, nem ezt gondolod. Mélyen legbelül érzed és tudod, hogy Te más vagy, mint ők, másként gondolkodsz. Mélyen legbelül érzed, hogy fel kellene állnod, ki kellene állnod a nézőpontodért. Mélyen legbelül érzed, hogy a sor, amibe beálltál „gonosz és rossz”. Mélyen legbelül érzed és tudod, hogy nem a megfelelő módon viselkedsz és reagálsz, amitől utána lelkiismeret-furdalásod is van, és utálod magad miatta, hogy nincs bátorságod felvállalni a véleményedet.

Merj kilógni a sorból! Merj önmagad lenni! Merj más lenni, mint a többiek! Sokszor szeretet morzsákért pitizünk, megteszünk megalázó dolgokat, hogy szeressenek és feltétel nélkül elfogadjanak minket. Hiába érezzük, hogy nem helyes, amit teszünk, a megfelelési kényszerünk erősebb nálunk és legyőz minket.

Sokszor érezzük magunkat egy adott helyen furacsodabogárnak, mert mások vagyunk, másként gondolkodunk, másként vélekedünk és másként érzünk egy-egy szituációban. De ha helyén van az önbecsülésünk, akkor merünk őszinték lenni. Ha van önbizalmunk, akkor bátran merjük vállalni az eltérő véleményünket. Ha ismerjük önmagunkat, akkor intelligensen el tudjuk mondani a mi meglátásainkat is. Ha a harag és a düh helyett a nyugalmat választod egy bosszantó szituációban, akkor képes leszel higgadtan rávilágítani a Te nézőpontodra.

Meddig akarsz még beállni a sorba? Mikortól fogod merni felvállalni, hogy Te más vagy, mint a többi? Mi az oka annak, hogy félsz önmagad lenni? Mi kellene ahhoz, hogy belásd soha nem fogsz tudni beállni a mások által kreált sorokba? Mi az oka annak, hogy még mindig másoknak akarsz megfelelni? Mitől félsz?

Igen, más vagy, mint a többi. Te egy egyedi és megismételhetetlen Csoda vagy! Akinek lehet más véleménye, lehetnek más érzései, gondolkodhat másként és viselkedhet másként, mint azt elvárják tőle. Te lehetsz más, mint az átlag! Te érezhetsz másként, mint azt elvárják tőled! Te gondolkodhatsz eltérően, mint a körülötted lévő emberek. Nem leszel rosszabb vagy jobb ettől, csak más!

Légy büszke arra a megismételhetetlen Csodára, aki vagy!

 

 

Tánczos Lívia

 

Könyvrendelés:

A Főnixmadár újjászületése – Úton önmagunk felé:  http://sikerutja.hu/fonixmadar/

A SikerÚtja titkos lépései: http://sikerutja.hu/sikerutja-titkos-lepesei/

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Mint kolléganőmnek köszönöm, hogy megkerestél és megtisztelsz azzal, hogy a véleményemet kéred bimbózó írói munkásságodhoz. Benned egy nagyon kedves, szerény, de rendkívül érzékeny csupaszív embert ismertem meg. Mindig volt mindenkihez egy-két jó szavad, mellyel sikerült mosolyt csalni, olykor keserü percek után az arcunkra. Nagy sorsforduló történt az életedben, de csodálatosan igyekszel megoldani a nehézségeket. Pozitív gondolataiddal, írásaiddal, úgy gondolom átformálod, nemcsak a magad, de sok olvasód gondolkodásmódját is. Jó érzéssel beszélgettem veled, minden alkalommal, mindig feltőltödtem lelkileg a beszélgetéseink során, hiszen a jó gondolatok jó irányba terelik az emberek életét. Kívánok a további munkádhoz, úgy a privát, mint a többi területen, mindenből elegendőt, kitartást és sok sikert az írói munkádhoz, hogy mi a barátaid, olvasóid sok-sok ideig olvashassuk, lélekmelegítő, vígasztaló, segítő gondolataidat.

Sok szeretettel ölellek: Szinko Éva