A válaszok belülről fognak jönni, mert Te magad vagy a válasz

Eltelt egy újabb év. Ilyenkor sokan elgondolkoznak, mit szeretnének jövőre, célokat tűznek ki és újévi fogadalmakat tesznek.

Előadásaimon sokszor felteszem a kérdést: Mit szeretnél 5 év múlva? Hol szeretnél tartani 5 év múlva? Milyen középtávú céljaid vannak?

Fontos előre nézni és tudni, mit szeretnénk, miért kelünk fel minden reggel. Látni egy víziót, amit szeretnénk, ha megvalósulna és az életünk tapasztalatainak a része lenne.

Viszont fontos látni azt is honnan jövünk. Vagyis a kérdést meg lehet fordítani: Hol tartottam 5 évvel ezelőtt? Milyen változásokon mentem át? Mi változott az életemben? Mennyit fejlődtem ezen idő alatt? Jobb vagy rosszabb lett az életem? Milyen tapasztalatokkal gazdagodtam? Milyen tanulságokat vontam le a velem történt eseményekből? Jó úton jártam az elmúlt években? Tükörbe tudok nézni?...

Sokszor esünk abba a hibába, hogy siettetjük az időt, nem látjuk a változást, a fejlődést. Pedig, ha hosszabb időre tekintünk vissza, igenis hogy látványosan fejlődtünk, ha akartunk. Nem egyszerű 30, 40, 50 év berögzött dolgain változtatni, felszámolni a tudatalattiban lévő önkorlátozó hiedelmeinket, vagy rájönni, miért követünk el magunk ellen állandóan önszabotázs programokat. Már egyáltalán észrevenni azt, hogy egy önszabotázst követtünk el magunk ellen, az sem könnyű.

Az úton, amelyen járunk folyamatosan történnek velünk olyan dolgok, amelyek a fejlődésünket szolgálják. Az más kérdés, hogy képesek vagyunk-e levonni belőle a megfelelő következtetést, meglátjuk-e benne a tanítást. Vagy mindig ugyanazt a leckét kapjuk csak pepitában, mert még nem oldottuk meg helyesen a kapott feladatot.

Egy-egy „gordiuszi csomó” átvágása életünk elakadásainál olyan, mint amikor a főnix madár újjászületik. Az énünk egy része meghal és megújul, mert képesek vagyunk egy másik szemszögből tekinteni végre azokra az eseményekre, amelyek velünk történnek. Túléljük azt, amiről azt gondoltuk belepusztulunk, ha megtörténik velünk, és megerősödve tovább lépünk a fejlődésünk útján.

A válaszok pedig belülről fognak jönni, mert Te magad vagy a válasz a kérdéseidre. Ne keresd kívül azt, ami belül van. Neked kell megtalálni a válaszokat önmagadban. Te vagy a kulcs önmagadhoz.

Senki nem mondta, hogy könnyű végig menni az önismeret rejtelmes útjain. Senki nem mondta, hogy nem lesz fájdalmas szembe nézni a tükrökkel. Senki nem mondta, hogy ez egyik napról a másikra megtörténik.

De nagyon megéri végig menni ezen az úton.

Nézd végig az elmúlt 1-5 évedet. Gondold végig, mennyi minden történt veled? Miben fejlődtél? Milyen tudást és tapasztalást viszel magaddal? Melyek ezek közül a legfontosabbak? Mire vagy büszke ezek közül? Melyek azok a tapasztalatok, amelyek igazán nagyot lendítettek a fejlődéseden?

Ne másokhoz, csakis önmagadhoz hasonlítsd magad. Ez nem egy verseny. Mindenki egyedi életúttal érkezett ide, mindenkinek egyedi megoldandó feladatai vannak erre az életre.

Lásd meg, hogyan jutottál el oda, ahol most vagy. Vond le a megfelelő következtetést, lépj tovább és döntsd el, mit szeretnél elérni, hova szeretnél fejlődni?

Szeresd és tiszteld önmagad annyira, hogy büszke vagy arra, amit elértél, amivé váltál.

Az újévi fogadalmak, hogy fontosak-e vagy sem? Szerintem döntések hozni a változásról és a fejlődésről az év bármelyik napján lehet. Ehhez nem szükséges december 31. vagy január 1.

Lásd az utat, amit már bejártál és legyen elképzelésed az előtted álló útról.

BÚÉK

 

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó

 

Könyvrendelés: http://sikerutja.hu/sikerutja-titkos-lepesei/

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései és A Főnixmadár újjászületése című könyv szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A SikerÚtja titkos lépései című könyvről

„Sok gondolat kavarog bennem a könyved elolvasása után (és közben is). Oldalakat írhatnék róla, de a lényeg: Köszönöm. NAGYON KÖSZÖNÖM, hogy megírtad ezt a könyvet, hogy kitartottál, és nem adtad fel menet közben. Mintha minden általam eddig olvasott jó könyv lényegét összeraktad volna egy sokkal érthetőbb, tömörebb,  lényegre törőbb feldolgozásban. Persze voltak benne újdonságok számomra, de végre nem csak azt mondtad meg, mit csináljak, hanem azt is, hogyan. Ez a legnagyobb, legkülönlegesebb az írásodban. Már olvasás közben éreztem, hogy hatással van rám. Változott a nézőpontom. Azt gondoltam, optimista vagyok, de rájöttem, rengeteg negatív gondolat kavarog bennem. Rengeteget tanultam belőle és persze megerősített mindabban, amihez már eljutottam.”

Tuba-Tegzes Tímea, személyre szabott dísztárgy készítő