Vond le a megfelelő következtetést! 4 ok, amiért fontos, hogy tudatosak legyünk.

Az életedben veled történő dolgokkal (csak) annyi a dolgod, hogy levonod a megfelelő következtetést, azután felállsz, megrázod magad és mész tovább. Tudom ez így leírva nagyon egyszerűen hangzik, de ha egy kicsit tudatosabbá válunk, akkor máris képesek vagyunk más szemszögből tekinteni a minket ért eseményekre.

Sokszor nem igazán értjük, mi és miért történik velünk, ilyenkor fontos, hogy tudatosak legyünk és képesek legyünk meglátni a bögre másik oldalát, hiszen minden csak nézőpont kérdése.

1.      A veled történő dolgok mindig okkal történnek. Akkor és ott abban a szituációban, amikor történik velünk, főleg ha még érzelmileg érintettek is vagyunk, sokszor tehetetlenül állunk és fel sem fogjuk, hogy ez miért éppen velünk történik. Úgy gondolom, mi túl kicsik vagyunk ahhoz, hogy fentről lássuk a nagy, egész képet. Elképzelni sem tudjuk sokszor, mi jó dolog sülhet ki abból a „katasztrófa” helyzetből, amibe éppen csöppentünk. De ha jól belegondolunk, és visszatekintünk az életünkre, akkor rájövünk, hogy tulajdonképpen, amik történtek velünk azok mind az érdekeinket szolgálták.

2.      A leckék, amik jönnek az életünkben, tanítani akarnak valamit. Vagyis gyógyítani akar minket. A megtanulandó „leckéket” pedig addig küldik nekünk, amíg meg nem tanultuk. Tehát az Élet Iskolájában nincs kettes, hármas és négyes. Vagy átmész a vizsgán, vagy megbuksz. Ezért van az, hogy addig küldik ugyanazt a leckét, amíg meg nem tanulod, le nem vonod a megfelelő következtetést. Sőt még kaphatsz egy utolsó teszt feladatot is, amiben ellenőrzik, hogy valóban tudod már alkalmazni a megtanult leckét. Ha már sokszor találod magad ugyanabban a szituációban csak pepitában, akkor erősen el kellene gondolkoznod, mit kellene másként csinálnod? Vagy mit akar neked tanítani az adott helyzet? Alázatot? Türelmet? Szeretet? Megbocsátást? Tiszteletet?

3.      A körülöttünk lévő emberek tükröt tartanak nekünk, és mi is tükröt tartunk nekik. Ez a tükör törvénye. Következőnek mielőtt ítélkeznél valaki felett, vagy véleményt mondanál róla, ne felejtsd el, hogy csak azt tudod meglátni a másik emberben, ami benned is megvan, vagy meg volt. Lehet, hogy ezt most kényelmetlen olvasnod, de sajnos igaz. Ha tanulsz és fejlődsz, akkor egy idő után már úgysem fogsz ítélkezni, mert messze fog állni tőled.

A körülötted lévő emberek számára Te, akkor is fájdalmas tükröt tartasz, ha elkezdesz valamit, mondjuk egy vállalkozást, vagy elkezdesz fejlődni és látja a környezeted, hogy elkezdted a saját kezedbe venni az életed irányítását. Ez pedig rosszul fog nekik esni, mert ha Te neked ez sikerül, akkor onnantól már ők is felmondhatnak a „kifogásgyárukban”, mert nincs tovább mellé beszélés, hiszen ha neked, akkor bárkinek sikerülhet.

Ilyenkor fognak lehordani, hogy elhanyagolod a gyerekeid, a családod, a munkád és ki tudja még miket vágnak majd a fejedhez. Ne hallgass rájuk! Vedd magad körbe olyan emberekkel, akik komolyan vesznek Téged és segítenek az utadon!

4.      Bármi történik is velem, csak jól jöhetek ki belőle! Ez számomra egy nagyon fontos mondat. Az elmúlt években én is szembetalálkoztam néhány kihívással az életemben. A legelső mindig az volt, hogy próbáltam megnyugodni, és tudtam, hogy hálásnak kell lennem, mert nem tudhatom, miként fogja az adott szituáció a jövőben az érdekeimet szolgálni. Lehet, hogy egy sokkal nagyobb gondtól véd meg, amit soha nem is fogok megtudni. Vagy egy még nagyobb kihívásra készít fel. Ezért mindig arra gondolok/gondoltam ilyenkor, hogy „Tudom, hogy csak jól jöhetek ki ebből! Bármi lesz a vége, én nyertes leszek!”

Ha következőnek ösztönző kihívásokkal, megoldandó feladatokkal találkozol az életedben, akkor gondolj ezekre, és hogy nincs más dolgod, mint nagyon gyorsan megnyugodni, levonni a megfelelő következtetést és emelt fővel tovább menni.

 

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó

 

Könyvrendelés: http://sikerutja.hu/sikerutja-titkos-lepesei/

Add meg a lenti űrlapon az adataidat és elküldöm Neked a
"23 ok, amiért nem vagy sikeres" e-könyvemet!

Ebook

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Elolvastam és megértettem az adatvédelmi szabályzatot:*

 

Tánczos Lívia

Tánczos Lívia gondolkodásmód-tanácsadó, reflexológus, önismereti tréner és előadó vagyok, a SikerÚtja-rendszer megalkotója és oktatója, valamint A SikerÚtja titkos lépései, A Főnixmadár újjászületése, a Használd az elméd! és Az idő nem vár című könyvek szerzője.

A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
- a könyv

A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni,
bármilyen nagyot is üt az élet.

Részletek és a könyv megrendelése

A SikerÚtja titkos lépései
- a könyv

A SikerÚtja rendszer, amelyet a könyv bemutat, életeket változtathat meg.

A könyv nem egy egyszerű útmutató, hanem különböző technikák, módszerek és ötletek egyedülálló szintézise.

Neked szól a könyv, ha úgy érzed valami nem stimmel az életeddel.

Részletek és a könyv megrendelése

Rólam mondták

Vélemény az A SikerÚtja titkos lépései című könyvről

"Mint párkapcsolatfejlesztési tanácsadó, ajánlom szeretettel a könyvet mindenkinek, aki jobb, boldogabb, sikeresebb életet szeretne élni. Lívia kiválóan összefoglalta mindazt, amit legtöbben hosszú évek tapasztalatával, előadásról-előadásra járva, tréningek - kis túlzással - százain való részvétellel tudtunk csak elsajátítani. Mindig a saját tapasztalat a legerősebb, de ha Te szeretnél időt és pénzt spórolni, azt kívánom, legyen erőd és kitartásod megfogadni Lívia szeretettel teli és jó szándékú tanácsait!"

Hozbor Vanda, párkapcsolatfejlesztési tanácsadó